Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

MMAP stimulează achiziționarea și utilizarea autovehiculelor electrice în rândul instituțiilor publice


23 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 236 din 22 martie 2023 a fost publicat Ordinul nr. 783/2023 pentru modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 323/2020.

Pentru a stimula achiziționarea și utilizarea autovehiculelor electrice și electric hibride în rândul autorităților și instituțiilor publice, se majorează cuantumului ecotichetelor acordate acestora la 120.000 lei.

Printre cele mai importante modificări ale ghidului de finanțare se regăsesc:

– stabilirea unui plafon al valorii solicitate la decontare de minim 1.000.000 lei;

– eliminarea obligației casării unui autovehicul uzat în schimbul achiziționării unui autovehicul nou în cazul solicitanților instituție publică;

– eliminarea posibilității de a anula Notele de înscriere;

– modificarea valabilității Notei de înscriere la 90 de zile;

– stabilirea cuantumului maxim de 75.000 Euro (TVA inclus) pentru achiziționarea unui autovehicul electric;

– mărirea valorii ecotichetului la 120.000 lei pentru solicitanții instituții publice.

Intrare în vigoare: 22 martie 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii