Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Hotărârea Senatului ref. transferurile credit instant în euro


23 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 235 din 22 martie 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 11/2023 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 260/2012 și (UE) 2021/1.230 în ceea ce privește transferurile credit instant în euro – COM (2022) 546 final.

Senatul României constată că propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 260/2012 şi (UE) 2021/1.230 în ceea ce priveşte transferurile credit instant în euro – COM (2022) 546 final – respectă principiile subsidiarităţii şi proporţionalităţii.

Senatul României:

1. consideră că obiectivul propunerii de regulament este de a spori în mod semnificativ utilizarea plăţilor instant, astfel încât majoritatea transferurilor de credit în euro să fie de acest tip. Pentru aceasta, este necesar să se asigure faptul că toţi prestatorii de servicii de plată (PSP) relevanţi din zona euro oferă posibilitatea de a efectua plăţi instant în euro, să se elimine factorii de descurajare legaţi de preţul utilizării plăţilor instant, să se elimine cazurile de neefectuare a plăţilor instant din cauza răspunsurilor fals pozitive în procesul de verificare a sancţiunilor şi să se atenueze temerile consumatorilor cu privire la fraudele şi erorile care afectează plăţile instant prin asigurarea unui mod de reducere a acestora;

2. susţine că iniţiativa va îmbunătăţi eficienţa pieţei plăţilor de mică valoare şi va permite ca cetăţenii şi întreprinderile din Uniunea Europeană să profite pe deplin de beneficiile plăţilor instant. De asemenea, aceasta ar trebui să faciliteze comerţul transfrontalier în cadrul Uniunii Europene şi să consolideze integrarea pieţei unice, sprijinind redresarea economiei europene.

Intrare în vigoare: 22 martie 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii