Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Poziția Senatului ref. etichetarea hranei ecologice pentru animale de companie


23 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 235 din 22 martie 2023 a fost publicată Hotărârea nr. 9/2023 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind etichetarea hranei ecologice pentru animale de companie – COM (2022) 659 final.

Senatul României:

1. constată că propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind etichetarea hranei ecologice pentru animale de companie – COM (2022) 659 final – respectă principiile subsidiarităţii şi proporţionalităţii;

2. consideră că propunerea de regulament va contribui la dezvoltarea agriculturii ecologice, datorită posibilităţii de a se crea valoare adăugată pentru subprodusele ecologice care pot fi utilizate în producţia de hrană pentru animalele de companie. Acest lucru este în conformitate cu Pactul ecologic european, cu Strategia „De la fermă la consumator”, cu Strategia privind biodiversitatea, cu Planul de acţiune pentru dezvoltarea producţiei ecologice şi cu obiectivul ca, până în 2030, 25% din terenurile agricole din UE să fie utilizate pentru agricultura ecologică.

Intrare în vigoare: 22 martie 2023

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii