Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ANP și AVR cooperează în domeniul dresajului câinilor pentru combaterea traficului de droguri


23 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 22 martie 2023, Autoritatea Vamală Română și Administrația Națională a Penitenciarelor au semnat reînnoirea Protocolului de Cooperare între cele două instituții privind pregătirea personalului specializat pentru combaterea traficului de stupefiante şi telefoane mobile în penitenciare, potrivit unui comunicat.

Protocolul are ca principal obiectiv cooperarea în domeniul dresajului câinilor de serviciu pe specialităţile necesare Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv pentru detectarea de stupefiante și detectarea telefoanelor mobile, precum și formarea, specializarea, perfecţionarea şi evaluarea echipajelor canine prin cursuri de dezvoltare a carierei.

Bogdan-Lari Mihei, președintele cu rang de secretar de stat al Autorității Vamale Române: „Echipele canine joacă un rol vital în activitatea de control fizic asupra mijloacelor de transport, a bunurilor şi a persoanelor care trec frontiera de stat a României. Sunt aproape 20 de ani de când vama română a înființat un centru chinologic și suntem mândri de rezultatele pe care echipele canine le-au obținut de-a lungul timpului în domeniul combaterii şi prevenirii traficului de droguri, produselor din tutun, numerarului, produselor cu regim special, şi a altor bunuri interzise. Cooperarea cu Administrația Națională a Penitenciarelor a început în anul 2011 și reînnoirea acestui protocol reprezintă, în primul rând, încununarea muncii și rezultatelor acestor oameni deosebiți care servesc în cadrul Centrului de Instruire Echipe Canine al Autorității Vamale Române.”

Dr. Dan Halchin, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară: „Colaborările instituționale de acest tip contribuie la creșterea capacității instituționale a unităților penitenciare în domeniul siguranței și securității dinamice. Utilizarea unităților canine întărește abordarea modernă utilizată în sistemul penitenciar românesc, în ceea ce privește aplicarea diferențiată a regimurilor de executare. Cu alte cuvinte, intervenim numai acolo unde avem semnale că s-ar încălca regulamentele interne, protejând astfel persoanele private de libertate care respectă regulile și care aderă la valențele și oportunitățile de reintegrare socială de pe parcursul pedepsei. Apreciez în mod deosebit profesionalismul personalului implicat, din ambele instituții și consider că acesta colaborare trebuie să continue, fiind deosebit de valoroasă pentru Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile sale subordonate.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii