Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Gabriela Firea: În sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții


24 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 23 martie 2023, Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, a transmis următorul mesaj: „Mi-a făcut plăcere să particip, la invitația UNICEF România, la lansarea aplicației mobile de educație parentală Bebbo, creată pentru a veni în ajutorul părinților dar și a persoanelor care au în grijă copii cu vârste cuprinse între zero și șase ani.

Îi mulțumesc pentru invitație și întreaga deschidere Excelenței Sale doamna Anna Riatti. La evenimentul de lansare au participat și au avut prezentări pentru susținerea aplicației Alina Gorghiu, președinta Senatului, Florian Lixandru, secretarul de stat în Ministerul Educației, senatoarea Silvia Dinică, senatoarea Lucica Muntean și doamna Carmen Lică, directorul Centrului Step by Step.

Această aplicație este gratuită și oferă sfaturi privind sănătatea, dezvoltarea, nutriția, protecția copilului și alte îndrumări necesare dezvoltării armonioase a celor mici. Informațiile din aplicație provin de la specialiști, mai ales ca fake-news-urile sunt atât de răspândite.

M-am bucurat, de asemenea, să anunț că în sfârșit vom avea meseria de specialist în lucrul cu părinții (consilier de parenting) în clasificarea ocupațiilor din România. În același timp, Legea privind separarea copilului de familie a fost votată de Senat, foarte importantă pentru că astfel vor putea fi prevenite multe dintre cazurile de abandon, în rândul familiilor cu probleme financiare.

Preocuparea noastră permanentă este să asigurăm copiilor din toate categoriile sociale șanse egale la educație și dezvoltare armonioasă, iar experiența colaborării cu UNICEF România și celelalte organizații care activează în acest domeniu vine în ajutorul atingerii acestui scop.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este coordonatorul național al Garanției pentru copii, iar planul de acțiune pentru implementare a fost deja studiat de Comisia Europeană, de colegii din celelalte ministere și urmează să fie aprobat de Guvern.

În paralel, punem bazele Observatorului Național al Copilului, aprobat de Guvern la începutul acestui an. Vom avea prima bază de date prin care vor fi identificați și înregistrați aflați în situații grele.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii