Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Ana Birchall: Lupta pentru eradicarea sărăciei reprezintă una dintre prioritățile principale la nivel național și european
13.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul familiei, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 10 martie 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a primit delegația Grupului de lucru al organizației internaționale neguvernamentale „Save the Children”– Salvați Copiii, compusă din reprezentanți din România și din mai multe state europene, potrivit unui comunicat al MAE.

În cadrul discuției au fost abordate teme de actualitate cu impact asupra copiilor, precum combaterea violenței împotriva copiilor și a sărăciei în rândul acestora, recomandările primite în contextul Semestrului European cu relevanță din perspectiva drepturilor copiilor și reflectarea acestor drepturi în demersurile și dezbaterile actuale la nivelul UE.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a apreciat activitatea în România a organizației Salvați Copiii și și-a declarat sprijinul fără rezerve pentru orice proiect destinat îmbunătățirii situației copiilor din Romania, precum și la nivel european.

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „Așa cum am subliniat cu prilejul mai multor discuții și întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor sau organizațiilor de profil, am susținut și voi susține întotdeauna orice inițiativă care vizează combaterea violenței de orice fel și cu precădere a violenței împotriva copiilor, precum și promovarea siguranței copiilor și adolescenților în mediul online, garantarea accesului la educație pentru copiii din comunitățile vulnerabile, asigurarea de consiliere pentru copiii ai căror părinți au locul de muncă în străinătate sau reducerea mortalității infantile. În același context, consider că lupta pentru eradicarea sărăciei și promovarea incluziunii sociale, în mod special pentru grupurile vulnerabile, așa cum sunt și copiii, reprezintă una dintre prioritățile noastre principale la nivel național și european.”

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a evidențiat că ameliorarea situației copiilor reprezintă o prioritate a Programului de Guvernare 2017-2020. Totodată, în elaborarea programului Președinției române a Consiliului UE, Ana Birchall și-a exprimat intenția de a promova pe agenda comunitară mai multe teme care vizează combaterea sărăciei în rândul copiilor și îmbunătățirea accesului acestora la educație.

Ana Birchall a menționat că România se va implica în mod activ în dezbaterile privind Pilonul European al Drepturilor Sociale urmărind creșterea coeziunii sociale la nivel UE și evitarea unor măsuri care pot accentua clivajele economice între statele din zona Euro și celelalte state membre. De asemenea, a subliniat faptul că o convergență reală la nivelul Uniunii nu poate fi atinsă decât prin stabilirea unor standarde sociale aplicabile în toate statele membre, iar o abordare în două viteze este nocivă, inclusiv din perspectivă socială. Mai mult decât atât, exercițiul stabilirii beneficiilor pentru generațiile viitoare trebuie să fie unul responsabil, iar bunăstarea copiilor europeni trebuie să aibă prioritate în fața oricăror demersuri și dezbateri populiste.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti