BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ana Birchall: Tinerii români au un potențial care trebuie lăsat să se descătușeze aici
13.03.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 10 martie 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat la dezbaterea cu tema „Europa tinerilor, tinerii Europei! #RO10@UE și #ERASMUS30”, organizată de Institutul European din România (IER), potrivit unui comunicat al MAE.

În alocuțiunea sa, Ana Birchall a menționat că tema abordată este una relevantă din perspectiva participării active a tinerilor la dezvoltarea României și a societății românești, cât și la consolidarea proiectului european. În același timp, ministrul delegat a subliniat că este nevoie de o Europă mai aproape de cetățeni și, în special, de cei tineri.

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „O comunitate care vrea să aibă viitor se preocupă responsabil de tineri iar acest lucru este valabil atât pentru țara noastră, cât și pentru Uniune în ansamblul ei. Așa cum am afirmat și în trecut, România și Europa vor fi deveni mai bune dacă vom înțelege să ascultăm vocea tinerilor și în măsura în care tinerii se vor implica în procesul de decizie.”

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a încurajat, totodată, o participare activă și creativă a tinerilor de valoare, bine pregătiți, capabili să înțeleagă și să contribuie la gestionarea multiplelor provocări și a temelor majore pentru politica externă românească: afaceri europene, securitate internațională, cooperare regională, relații bilaterale, diplomația economică, diplomația publică și culturală, politica de cooperare pentru dezvoltare.

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „Tinerii sunt o resursă extraordinară a acestei țări și ne dorim ca această resursă să aibă oportunități cât mai bune din punct de vedere educațional, profesional și al calității vieții, în România. Aceasta este cheia asigurării și creșterii economice durabile – în România și pe plan european. Este foarte important să-i ajutăm și să-i încurajăm pe tineri să participe activ și creativ la dezbaterile privind Europa, dar și locul României în Europa.”

În acest sens, a exprimat preocuparea constantă a actualului guvern de a crea oportunități pentru tineri, astfel încât să fie oprit exodul tinerilor de valoare care preferă să plece în străinătate, prin investirea în educația lor, în dezvoltarea lor personală și profesională, precum și în oportunitățile de angajare pe care ei le au după finalizarea studiilor.

Ana Birchall le-a transmis tinerilor prezenți la eveniment invitația de a participa la programele de internship organizate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și al Guvernului României, precum și de a se implica în proiectele care vor fi demarate în vederea pregătirilor pentru preluarea de către România a Președinției Consiliului UE în 2019.

În intervenția sa, ministrul delegat Ana Birchall a salutat celebrarea a 30 de ani de activitate a programului Erasmus, unul din cele mai apreciate programe ale Uniunii Europene, care a oferit pentru milioane de tineri europeni oportunitatea de a participa la construcția unei adevărate conștiințe europene.

Ana Birchall: „Succesul general al programului Erasmus ne face să ne dorim ca un număr tot mai mare de tineri români, din medii cât mai variate, să poată beneficia de această experiență. Totodată, ne dorim să facem din România o destinație privilegiată a programului Erasmus. Unele țări europene au făcut din atragerea unui număr cât mai mare de bursieri Erasmus o adevărată diplomație publică. Întotdeauna am considerat că dacă crezi în șansa ta și rămâi corect cu tine însuți și față de ceilalți, e doar o chestiune de timp până vei reuși. Așa cum afirmat și în trecut, tinerii români au un potențial care trebuie lăsat să se descătușeze, să fie pus în valoare, aici, pentru noi toți, nu în altă parte. Ne dorim un viitor frumos pentru România și pentru tinerii noștri și doar împreună putem transforma mai repede acest viitor în realitate.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate