Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Romfilatelia lansează emisiunea de mărci poștale „Centenarul Constituției României Întregite”


27 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 27 martie, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la adoptarea primei Constituții a României Mari (28 martie 2023), Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată Centenarul Constituției României Întregite, alcătuită din 3 timbre și o coliță dantelată, precum și un plic prima zi, potrivit unui comunicat.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, imaginea Regelui Ferdinand I, supranumit Întregitorul este asociată cu cea a coroanei de oțel cu care a fost încoronat la Alba Iulia.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei redă imaginea artizanului Legii Fundamentale și a altor momente importante ale istoriei României, prim-ministrul Ion I. C. Brătianu, alături de cea a stemei Regatului României.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei sunt reproduse imaginea juristului liberal și senator Constantin G. Dissescu, raportorul Legii Fundamentale din 1923 și „creatorul ramurei dreptului constituțional și administrativ român”, asociată cu imaginea stemei Senatului României.

Timbrul coliței emisiunii cu valoarea nominală de 34 lei prezintă în fascimil coperta volumului cu textul „Noii Constituțiuni”, încadrat de două file ale actului de promulgare semnat de Regele Ferdinand I.

Emisiunea va fi disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică