Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Senatorul Titus Corlățean este raportorul Comisiei de monitorizare a APCE privind evaluarea periodică a obligațiilor Țărilor de Jos


27 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 21 martie 2023, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației române la APCE, a fost desemnat de către membrii comisiei, în unanimitate, raportor privind onorarea de către Țările de Jos a obligațiilor și angajamentelor asumate în calitate de stat membru al Consiliului Europei, potrivit unui comunicat.

Mecanismul de monitorizare, instituit la nivelul acestei comisii, este o procedură complexă, care se desfășoară în mai multe etape, în scopul susținerii eforturilor continue ale statelor membre de respectare a standardelor democratice. Țările de Jos se numără printre țările selectate pentru a intra în procedura de evaluare periodică, o etapă ulterioară celei de monitorizare propriu-zisă, respectiv celei de-a doua etape, de dialog postmonitorizare.

În calitate de raportor, senatorul va elabora un raport, împreună cu coraportorul Stephanie Krisper (Austria, ALDE), în care vor fi examinate aspecte legate de funcționarea instituțiilor democratice, a statului de drept, inclusiv combaterea corupției, independența justiției, precum și din perspectiva respectării drepturilor omului, potrivit Convenției Europene a Drepturilor Omului și a celorlalte instrumente juridice ale Consiliului Europei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii