Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Premierul Theresa May poate declanșa oricând Brexit
14.03.2017 | Irina RÎMARU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Luni, 13 martie 2017, deputații britanici au votat proiectul de lege care autorizează Guvernul să declanșeze Brexit-ul, potrivit efe.com.

Deputatii au respins cu 335 de voturi la 287 primul amendament al Camerei Lorzilor ce viza protejarea celor trei milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Regatul Unit. Ei au procedat la fel și cu cel de-al doilea amendament, care acorda Parlamentului ultimul cuvânt în privința acordului final cu Bruxelles-ul, 331 votând contra, față de 286 în favoarea acestuia. Membrii Camerei Lorzilor au respins și ei cele două amendamente și au eliminat astfel ultimul obstacol parlamentar din calea premierului Theresa May pentru a da startul negocierilor pentru Brexit.

Legea va intra în vigoare dupa ce va fi aprobată de regină apoi, premierul Theresa May poate declanșa oricând Brexit.

În același timp, Nicola Sturgeon, premierul scotian a solicitat o autorizație pentru organizarea unui nou referendum privind independența față de Marea Britanie, căci în viziunea lui, cetățenii Scoției trebuie să aibă dreptul de a alege între un Brexit dur și independența țării lor.

Irina Rîmaru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate