Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Amendă pentru postări prin intermediul unei rețele de socializare


27 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 27 martie 2023, Autoritatea Națională de Supraveghere a informat că a finalizat o investigație la o persoană fizică, în calitate de operator, în cadrul căreia a constatat încălcarea prevederilor art. 6 alin. (1) coroborat cu art. 5 alin. (1) lit. a) din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD), potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.212,02 lei, echivalentul a 450 EURO.

Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări prin care se reclama faptul că operatorul a postat în cadrul unei rețele de socializare datele cu caracter personal a numeroase persoane fizice.

În cursul desfășurării investigației, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că persoana fizică respectivă a dezvăluit datele cu caracter personal (numele, prenumele, localitatea de domiciliu) ale mai multor persoane vizate prin intermediul unei rețele de socializare, postând aceste date fără consimțământul acestora și fără îndeplinirea unei alte condiții prevăzute la art. 6 alin. (1) din RGPD.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii