Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw » Cybersecurity
Cybersecurity
CărţiProfesionişti

Cybersecurity Forum 2023


28 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 27 martie 2023, s-au desfășurat la București lucrările Cybersecurity Forum., eveniment organizat de Financial Intelligence.

AGERPRES a difuzat câteva intervenții în cadrul evenimentului:

Anton Rog, directorul Cyberint: „Inteligenţa artificială e un concept, o tehnologie, cu utilizare duală, în sensul în care şi actorii rău intenţionaţi folosesc treaba asta şi o folosesc din plin. Atunci pot să-şi dezvolte instrumente de atac mult mai complexe. Atacurile realizate cu malware de tip Advance Persistent Threat îndreptate împotriva unor infrastructuri pentru spionaj cibernetic sau furt de bani sunt mult mai eficiente. Toată lumea vorbeşte despre ChatGPT. ChatGPT este foarte bun. Am făcut teste pe el şi cele mai bune texte de „spear fishing” nu le-au făcut oamenii, ci ChatGPT.

Andrei Niculae, vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României: „Atunci când dezvoltăm o soluţie digitală, să ne gândim şi să punem pe primul loc sau între primele locuri securitatea şi securizarea platformei respective. Sunt concepte care guvernează modul în care ar trebui să dezvoltăm platformele digitale într-un mod eficient care să creeze beneficii. Printre aceste concepte trebuie să fie încă de la bază componenta de securitate cibernetică, de conştientizare a riscurilor, iar dezvoltarea platformelor respective să se facă având aceste realităţi în minte.

George-Cristian Tuţă, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru automatizare şi viitorul muncii din Camera Deputaţilor: „Securitatea cibernetică nu poate fi organizată ca un serviciu de pompieri şi nu putem aştepta ca oameni în roşu sau în albastru, cu cravată sau fără, să vină să ne salveze dintr-un incendiu cibernetic. Dacă există o vulnerabilitate, aceasta va fi exploatată fără niciun fel de excepţie. De la apariţia primelor erori de calculator, au existat oameni preocupaţi, hackeri, cum le zicem noi, preocupaţi să exploateze în favoarea lor acea eroare. Hackerii de asta atacă, pentru că acolo sunt resurse pe care le pot exploata în avantajul lor.

:: Înregistrarea video integrală a evenimentului

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii