BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

ASF. Preşedintele ASF a condus reuniunea Comitetului pentru Analize Economice şi de Piaţă din cadrul ESMA

15.03.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 14 martie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a informt că Mişu Negriţou, Preşedintele ASF, a condus reuniunea Comitetului pentru Analize Economice şi de Piaţă (CEMA) din cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) ce a avut loc la Paris, la sfârşitul săptămânii trecute potrivit unui comunicat al ASF.

La această întâlnire au fost prezentate primele concluzii ale analizelor efectuate de cele trei grupuri de cercetare, constituite la nivelul Comitetului, cu privire la dezvoltarea unor indicatori de risc pentru fondurile de investiţii alternative, la lichiditatea pe piaţa obligaţiunilor corporative şi la derivatele pe curs valutar.

Decizia înfiinţării celor trei grupuri a fost luată în cadrul precedentei întâlniri CEMA, desfăşurată anul trecut la Bucureşti, în urma propunerilor venite din partea ASF, care a şi preluat de altfel coordonarea unuia dintre cele trei proiecte de cercetare.

Mişu Negriţou, Preşedintele ASF: „Analizele aprofundate reprezintă o necesitate şi pot scoate în evidenţă soluţiile potrivite pentru fundamentarea unor decizii strategice care să contribuie la stabilitatea şi predictibilitatea pieţelor financiare.”

Direcţiile de acțiune pe care se concentrează CEMA vizează identificarea proactivă și evaluarea la nivel micro-prudențial a evoluțiilor și potenţialelor riscuri și vulnerabilităţi de pe piețele financiare, precum şi realizarea unor analize cost-beneficiu și de impact privind inițiativele de reglementare și supraveghere a piețelor.

Comitetul pentru Analize Economice și de Piață este format din reprezentanţi ai autorităţilor competente în supravegherea pieţei de capital din cadrul UE și beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanțe și economie din mari universități europene și analiști specializați în domeniul piețelor financiare.

Înființată în anul 2011, ESMA este unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară, aflându-se într-o cooperare strânsă cu Autoritatea Bancară Europeană (EBA) și cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA).

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week