Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ASF. Preşedintele ASF a condus reuniunea Comitetului pentru Analize Economice şi de Piaţă din cadrul ESMA
15.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Dreptul Uniunii Europene, Piața de capital
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 14 martie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a informt că Mişu Negriţou, Preşedintele ASF, a condus reuniunea Comitetului pentru Analize Economice şi de Piaţă (CEMA) din cadrul Autorităţii Europene pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) ce a avut loc la Paris, la sfârşitul săptămânii trecute potrivit unui comunicat al ASF.

La această întâlnire au fost prezentate primele concluzii ale analizelor efectuate de cele trei grupuri de cercetare, constituite la nivelul Comitetului, cu privire la dezvoltarea unor indicatori de risc pentru fondurile de investiţii alternative, la lichiditatea pe piaţa obligaţiunilor corporative şi la derivatele pe curs valutar.

Decizia înfiinţării celor trei grupuri a fost luată în cadrul precedentei întâlniri CEMA, desfăşurată anul trecut la Bucureşti, în urma propunerilor venite din partea ASF, care a şi preluat de altfel coordonarea unuia dintre cele trei proiecte de cercetare.

Mişu Negriţou, Preşedintele ASF: „Analizele aprofundate reprezintă o necesitate şi pot scoate în evidenţă soluţiile potrivite pentru fundamentarea unor decizii strategice care să contribuie la stabilitatea şi predictibilitatea pieţelor financiare.”

Direcţiile de acțiune pe care se concentrează CEMA vizează identificarea proactivă și evaluarea la nivel micro-prudențial a evoluțiilor și potenţialelor riscuri și vulnerabilităţi de pe piețele financiare, precum şi realizarea unor analize cost-beneficiu și de impact privind inițiativele de reglementare și supraveghere a piețelor.

Comitetul pentru Analize Economice și de Piață este format din reprezentanţi ai autorităţilor competente în supravegherea pieţei de capital din cadrul UE și beneficiază de expertiza unui grup de profesori în finanțe și economie din mari universități europene și analiști specializați în domeniul piețelor financiare.

Înființată în anul 2011, ESMA este unul dintre pilonii Sistemului European de Supraveghere Financiară, aflându-se într-o cooperare strânsă cu Autoritatea Bancară Europeană (EBA) și cu Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA).

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti