Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

MCID lansează programul de Burse și Premii „Henri Coandă”. UPDATE: Gala premiilor


16 mai 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 16 mai 2023, la sediul Guvernului, au fost înmânate premiile „Henri Coandă“, potrivit unui comunicat.

Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României: „Cred cu tărie că dincolo de această activitate, avem nevoie ca toți cei care gândesc și trudesc cu inima la viitorul României, trebuie să se aplece mai mult pe tot ceea ce poate să însemne cercetare și inovare. Sunt țări care alocă 2%, 3% pentru cercetare și inovare. De ce? Pentru că de aici se proiectează viitorul. De aici știm care vor fi noile tehnologii care vor fi folosite în tot ceea ce poate să însemne dezvoltarea unei țări, consistența și evoluția unei economii.”

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Aveți toate motivele să fiți foarte mândri de ceea ce ați făcut până acum și de premiul pe care îl primiți astăzi și de faptul că sunteți prima promoție de premianți Henri Coandă. Vă rog în final, să îi urmați exemplul. Să nu aveți niciun fel de complex, în fața nimănui. Să nu lăsați pe nimeni să vă taie aripile.”

În cadrul evenimentului au fost acordate premii și insigne. Titularii însemnului „Henri Coandă“ au dreptul de a-l purta în cadrul tuturor competițiilor tehnico-științifice internaționale la care participă, în scopul promovării imaginii programului și a culturii de cercetare națională. Valorile premiilor pentru rezultatele obținute la competițiile tehnico-științifice internaționale sunt: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

***

Luni, 27 martie 2023, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat programul de Burse și Premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți, potrivit unui comunicat.

Bursele „Henri Coandă” se adresează elevilor și studenților din România care participă la competiții internaționale care presupun realizarea unei soluții tehnice (bun, serviciu sau aplicație specifică cercetării aplicative și inovării). Aceștia vor putea fi sprijiniți prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare (pentru 20 echipe de elevi și studenți), în limita maximă a bugetului alocat. Dacă în următoarele 12 luni elevii și/sau studenții urmează să participe la o astfel de competiție, în echipă de minimum doi,  aceștia pot aplica pentru Bursa de cercetare Henri Coandă.

Totodată, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării premiază rezultatele deosebite ale elevilor și studenților români, obținute la concursuri internaționale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicații specifice cercetării aplicative și inovării.

Elevii și studenții care au participat la o astfel de competiție, individual sau în echipă, și au obținut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajați să aplice la Premiile Henri Coandă.

Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel:
15.000 lei pentru locul I;
9.000 lei pentru locul II;
6.000 lei pentru locul III.

Aplicațiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023, folosind formularul de aici.

Informații suplimentare despre Premiile și Bursele Henri Coandă sunt disponibile aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică