Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Rolul avocaților în combaterea schimbărilor climatice


28 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 28 martie 2023, Consiliul Barourilor Europene (CCBE) a publicat buletinul informativ nr. 100/2023.

Noul număr al newsletter-ului se axează în special pe rolul avocaților în schimbările climatice.

Astfel, CCBE a adoptat o declarație privind rolul avocaților în combaterea schimbărilor climatice prin care se angajează să ia măsuri în legătură cu propriile sale activități și să ajute barourile și societățile de avocatură membre în promovarea unei practici conștiente de schimbările climatice.

În special, declarația:
– recunoaște situația de urgență a schimbărilor climatice și rolul pe care îl pot juca barourile, societățile de avocatură și avocații;
– își stabilește propriile angajamente în contextul urgenței schimbărilor climatice;
– și propune posibile modalități pe care barourile și societățile de avocați le-ar putea lua în considerare pentru a încuraja avocații să se angajeze într-o practică juridică conștientă de schimbările climatice, într-un mod care să fie compatibil cu îndatoririle profesionale, administrarea justiției și statul de drept.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii