Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Contribuția CCBE la Raportul privind statul de drept


28 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În luna februarie 2023, CCBE și-a prezentat contribuția la Raportul privind statul de drept 2023. În contribuția sa, CCBE salută recunoașterea explicită, în Raportul privind statul de drept 2022, a avocaților ca actori-cheie pentru sistemele juridice care au la bază pe statul de drept.

În plus, CCBE enumeră acțiunile, activitățile și documentele sale de politică relevante pentru diferite aspecte legate de statul de drept și include contribuțiile primite de la barourile naționale și societățile de avocați din 26 de state membre ale UE cu privire la diferite evoluții ale statului de drept din țările lor, cu un accent deosebit pe cele care prezintă un risc și subminează independența avocaților și a barourilor, accesul la justiție, calitatea justiției, drepturile și libertățile fundamentale.

Contribuțiile primite de la barourile și societățile de avocați naționale confirmă faptul că toate sunt independente față de puterea executivă sau de alte autorități de stat din statele membre ale UE; cu toate acestea, multe dintre ele au furnizat informații cu privire la evoluțiile și tendințele recente care reprezintă un risc pentru independența profesiei de avocat și funcționarea sistemului judiciar în anumite state membre. Cu toate acestea, aceștia au oferit, de asemenea, câteva exemple pozitive și bune practici relevante pentru această evaluare, care pot fi găsite în anexa la contribuție.

:: Raportul

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii