Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Ministrul Educației: Școlile doctorale nu au fost niciodată evaluate
15.03.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Marți, 14 martie 2017, Pavel Năstase, ministrul Educației a declarat că ministerul nu este în măsură să realizeze, anul acesta, evaluarea școlilor doctorale, în conditiile în care trebuie să existe resursele financiare pentru acest demers, potrivit ziare.com.

Pavel Năstase: „Aceste școli doctorale nu au fost niciodată evaluate. Anul acesta se referă la o situație de fapt. Nu cred că suntem în măsura ca anul acesta să facem această evaluare a școlilor doctorale. Deci ne trebuie instrumentele respective, ne trebuie resursele financiare necesare ca să facem o asemenea evaluare. Nu este o rea-voință din partea noastră, este o situație de fapt pe care trebuie să o înțelegem și să pregătim foarte bine ca peste un an de zile să avem o evaluare reală a școlilor doctorale. Pentru învățământul superior avem mai multe priorități și eu cred că cea mai importantă care nu s-a realizat este clasificarea universităților și ierarhizarea proceselor de studii.

Maine vom avea o întâlnire de lucru cu rectorii și președinții Senatelor din toate universitățile din România, unde vom dezbate si această problemă. Avem de asemenea școlile doctorale care trebuie să le acredităm, ele sunt în momentul de față acreditate într-un fel provizoriu până la începerea anului universitar. Avem, de asemenea, un proiect care vizează o noua lege a educației naționale și nu numai, pentru că, în acest context, sunt necesare mai multe reglementări, mai multe acte normative care împreună vor rezolva problemele pe care le avem din punct de vedere legislativ.

Dorim să colaboram cu Președinția României unde există un proiect ”România educată”, dorim să colaborăm cu Academia Română care are o strategie care se numeste ”Școala și educația în viziunea Academiei Române”. Plecăm de la ceea ce există și pe baza unei analize de tip diagnostic pe care o numim noi starea educației și care se va realiza prin intermediul unui proiect pe fonduri europene pe care îl vom accesa, vom reuși să obținem informațiile și cunostințele necesare astfel încât să putem să producem și să răspundem acestor provocari. Aruncăm tot timpul și împroșcăm universitățile prin aceste școli doctorale. Vreau sa vă spun că aceste școli doctorale, avem un număr de doctorate care, în ultima perioada, a scăzut. A scăzut enorm și numărul de locuri care se aloca în momentul de față pentru școlile doctorale la admitere. Deci, nu mai există un interes cum a fost acum 10 ani de zile pentru a face un doctorat„.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti