« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Ministrul Mediului: Maşinile vor avea stickere de culori diferite în funcţie de gradul de poluare
15.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 14 martie 2017, Daniel Constantin, ministrul Mediului, a declarat că nu va fi introdusă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de mediu eliminată la 1 februarie, însă va fi creat cadrul legislativ astfel încât autorităţile locale să poată introduce taxe în zonele aglomerate, dacă cred că este cazul, potrivit ziare.com.

Daniel Constantin, ministrul Mediului: „În urma discuţiilor pe care le-am avut în Coaliţie, ca rezultat al grupului de lucru pe care l-am avut în Ministerul Mediului s-a luat decizia ca România să nu introducă o nouă taxă care să înlocuiască taxa de timbru, ci să creeze doar legislaţia astfel încât autorităţile publice locale, dacă vor considera necesar, să introducă, atunci când dezvoltă infrastructura, ca şi variantă opţională, o eventuală taxă pentru zonele supraaglomerate. Dar după cum se văd lucrurile în acest moment, şi cred că nici pe termen mediu, nu se va introduce niciun fel de taxă suplimentară.”

Ministrul a mai spus că în perioada următoare vor exista stickere de culori diferite pe parbrizele tuturor maşinilor, în funcţie de gradul de poluare, iar acestea se vor da după inspecţiile tehnice periodice.

Daniel Constantin, ministrul Mediului: „Noi considerăm că înainte de a cere cetăţeanului să plătească ceva suplimentar trebuie să îi punem la dispoziţie infrastructura. În perioada următoare vom identifica maşinile şi vom avea câte un sticker de culoare diferită în parbrizul fiecărei maşini în funcţie de gradul de poluare. Asta nu înseamnă costuri suplimentare sau taxe pe care le percepem. Dar creează premisele ca autorităţile publice locale, după ce vor face zonarea oraşelor, să poată să introducă. Dar m-aş bucura, ca ministru al Mediului, să am la fiecare intrare în oraş mai mare o parcare în care orice cetăţean să poată să îşi lase maşina, să ia metroul, să ia o maşină electrică, să închirieze forme alternative mai prietenoase cu mediul. Cred că înainte de a introduce taxe trebuie să creăm o infrastructură.”

De asemenea, ministrul a adăugat că există o directivă din 2008, transpusă în 2011 în România, care spune că autorităţile publice locale trebuie să facă în cinci ani o hartă cu zonele oraşului.

Daniel Constantin, ministrul Mediului: „Nu s-a făcut până acum. Cred ca primăriile vor face zonarea și, când vor considera că avem foarte multe mașini, aglomeranție mare, grad de poluare mare, vor introduce pentru acele zone un sistem de taxare suplimentar care să fie la îndemâna cetățeanului prin sms sau printr-o altă formă prietenoasă. Acum nu se introduce nicio taxă. Am văzut că ori de câte ori spun asta se ințelege ca introduc o altă taxă. Ca posibilitate, nu ca obligativitate.”

Eliminarea timbrului de mediu a generat o creştere considerabilă a numărului de programări în această perioadă pentru eliberarea actelor necesare înmatriculării maşinilor second-hand, cumpărate din străinătate.

 
Secţiuni: Content, Dreptul mediului | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD