« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Ionuţ Dumitru: Creşterile de salarii vehiculate sunt ameţitoare
15.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 15 martie 2017, Ionuţ Dumitru, Președintele Consiliului Fiscal a declarat că aceste creşteri de salarii avansate în ultima perioadă sunt colosale, iar efortul bugetar e unul major, atragând atenţia că majorările sunt decuplate de performanţa economică, potrivit ziare.com.

Președintele Consiliului Fiscal e de părere că o majorare cu 30% a indemnizaţiei aleşilor locali e foarte mare.

Ionuţ Dumitru, Președintele Consiliului Fiscal: „Când discutăm de o creştere de 30%, indiferent de domeniul la care ne referim, e o creştere foarte mare. Ea vine oricum după creşteri anterioare în sectorul bugetar de 15%-20%, operate recent de la 1 februarie, pentru sănătate, educaţie 15%, 20% pentru administraţia publică, după un 2016 cu creşteri foarte mari (…)

Această creştere de 50 şi ceva la sută probabil că ar însemna un efort bugetar de vreo 30 şi ceva de miliarde de lei în următorii patru ani. Acum să vedem şi cum vor fi etapizate aceste creşteri, dar chiar şi dacă sunt etapizate pe patru ani de zile, când discuţi de o creştere de 50%, este o creştere colosală, o creştere foarte mare pentru orice domeniu, iar efortul bugetar e unul major (…)

Trebuie să fim mult mai ponderaţi în ceea ce priveşte creşterile de cheltuieli sociale, ele au crescut oricum foarte mult în ultimii ani. Nu poţi să ai creştere de salarii, de nivel de trai doar prin Hotărâri de Guvern. Dacă s-ar putea un astfel de lucru, nici o ţară din lume n-ar fi săracă.

Poţi să ai creşteri de venituri şi de nivel de trai numai dacă economia produce, asta cred că trebuie să ne intre foarte bine în cap, iar în momentul de faţă economia creşte doar pe bază de consum stimulat de reduceri de taxe. Or lucrul ăsta nu poate fi susţinut la nesfârşit. Avem venituri la minime istorice, veniturile bugetare sunt la minime istorice (…).

Nu văd cum am putea susţine creşteri majore de salarii şi discutăm de cifre ameţitoare de-a dreptul, de 50%, chiar dublat pentru anumite categorii sociale şi pare-se că nu am învăţat mai nimic din ce ni s-a întâmplat înainte de criză, când am avut creşteri similare de salarii în sectorul bugetar şi în final am constatat că nu le putem susţine.”

 
Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Fiscalitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD