Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Tulcea. Efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive. Percheziții domiciliare
16.03.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT-Tulcea. Efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive. Percheziții domiciliare.

La data de 13 martie 2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Tulcea și 2 percheziții pe raza municipiului Galați, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unor grupuri infracționale specializate în comiterea în formă continuată a infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive.

La data de 13 martie 2017 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea inculpaților M. C., R. R. G., B. C. A., M. C. A. și I. C., iar la data de 14 martie 2017 Tribunalului Tulcea a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de cei 5 inculpați.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016-2017, inculpații M. C. și M. C. A., din municipiul Galați, au aprovizionat persoane din municipiul Tulcea cu cantități de produse cu efecte psihoactive, en gros, care, la rândul lor, le porționau și le vindeau mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză.
Referitor la inculpații R. R. G., B. C. A. și I. C., există suspiciunea rezonabilă că în aceeaşi perioadă au comercializat produse cu efecte psihoactive mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză.
În cursul cercetărilor, inculpatul R. R. G. a fost depistat pe raza judeţului Tulcea în timp ce transporta cantitatea de 217,62 de grame de produse cu efecte psihoactive pe care o cumpărase cu suma de 3000 lei de la inculpatul M. C. A. din municipiului Galați, urmând să o comercializeze împreună cu inculpatul B. C. A.

Raportat la cantitatea/doză și la prețul de 10 lei/doză, în situaţia comercializării, inculpaţii ar fi obţinut suma de 21.760 lei.

În urma analizelor de laborator, s-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpați s-a pus în evidență MDMB-CHMICA, ce face parte din clasa cannabinoizilor sintetici, considerată „substanţă psihoactivă nouă” în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului.

Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanțe se enumeră următoarele:
– etnobotanicele degradează scoarța cerebrală mai rapid decât heroina;
– creează dependență fizică și psihică, schimbări de temperament, probleme cu somnul, comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, tensiune ridicată, probleme respiratorii grave, comă și chiar moartea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activități au participat și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Constanţa și Galați, luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea, Constanţa și Galați, precum și jandarmi.

Pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti