Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INM. Selecție expert, cadru universitar, pentru proiectul „Research on the Implementation of Brussels II Regulation in the First Instance Courts of the EU”
16.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul familiei, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 15 martie 2017,  Institutul National al Magistraturii, a anunțat inițierea procedurii de selecție a unui expert cadru universitar în vederea participării acestuia în proiectul „Research on the Implementation of Brussels II Regulation in the First Instance Courts of the EU”, finanțat de către Direcția Generală Justiție a Comisiei Europene (DG-Justice).

Proiectul își propune să contribuie la implementarea Regulamentului (CE) nr. 2201/2003 privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrimonială şi în materia răspunderii părinteşti – Bruxelles II și se va derula în perioada noiembrie 2015 – octombrie 2017.

Concret, în cadrul proiectului vor fi examinate hotărâri ale instanțelor/secțiilor de dreptul familiei în câte două judecătorii din 3 țări diferite: Franța, Italia și România. Fiecare stat partener va selecta un student/un auditor de justiție, care va realiza o cercetare preliminară, la nivelul judecătoriilor, prin examinarea hotărârilor emise în materie matrimonială, cu scopul de a afla dacă Regulamentul Bruxelles II a fost pus în aplicare, care sunt provocările cu care au fost confruntate instanțele în aplicarea acestuia și modul în care aceste provocări au fost depășite.

Un comitet științific, alcătuit din doi experți de nivel înalt – unul provenind din mediul academic și un practician – va elabora metodologia de cercetare, va supraveghea munca auditorului și va analiza rezultatele cercetării.

Cei interesați pot transmite dosarul de înscriere, cuprinzând documentele prevăzute în caietul de sarcini, până cel târziu la data de 31 martie 2017.

:: Caietul de sarcini

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti