Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Sorin Grindeanu: Ne dorim ca noua lege a educației să pună bazele unui sistem educațional de calitate, performant și eficient
16.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 15 martie 2017, la întâlnirea de lucru a rectorilor și președinților de senat din universitățile acreditate, desfășurată la Academia de Studii Economice, Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României, a declarat că este nevoie de o nouă lege în domeniul educației, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României: „Este nevoie de o nouă viziune în domeniul educației, adaptată realităților și cerințelor actuale (…)

Este imperios necesar să construim cu adevărat „România competentă”, iar acest deziderat nu se poate atinge decât prin educație. Cred că a venit timpul să ne așezăm cu toții la aceeași masă și să găsim acele soluții care să ne permită să avem o legislație funcțională, transparentă și predictibilă în acest domeniu.”

Șeful Executivului a solicitat Ministerului Educației Naționale să continue colaborarea cu Administrația Prezidențială în ceea ce privește proiectul „România educată”, care va fundamenta viitoarele politici publice și orientările strategice.

Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României: „În domeniul educației, avem nevoie de o lege nouă, adaptabilă, concisă și cuprinzătoare pentru că reforma în domeniul educației trebuie să fie un proces continuu, adecvat unei societăți bazate pe cunoaștere, economie de piață, competiție a valorilor sau stat de drept.”

Totodată, Sorin Grindeanu a subliniat nevoia de stabilitate în domeniul educației, amintind că, în ultimii 27 de ani, legea educației a fost modificată punctual de 100 de ori, ceea ce nu a oferit un cadru oportun pentru performanță.

Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României: „Ne dorim ca prin noua lege să consolidăm un sistem educațional de calitate, performant și eficient, pornind de la valorile naționale și luând în considerare contextul european în care ne aflăm.”

De asemenea, premierul a arătat că bugetul educației a crescut în acest an cu 15% față de 2016, salariile pentru personalul didactic și auxiliar din învățământul preuniversitar și universitar au fost majorate de la 1 ianuarie, în medie, cu 15%, studenții beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar și de burse mărite, de la 83 la 201 lei lunar.

Guvernul are în vedere și implementarea altor măsuri în domeniul educației, prevăzute în Programul de guvernare, precum înființarea Societății Antreprenoriale Studențești sau un program național de colaborare între studenți și agenți economici pentru rezolvarea unor probleme practice.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti