Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Sorin Grindeanu: Ne dorim ca noua lege a educației să pună bazele unui sistem educațional de calitate, performant și eficient


16 martie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 15 martie 2017, la întâlnirea de lucru a rectorilor și președinților de senat din universitățile acreditate, desfășurată la Academia de Studii Economice, Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României, a declarat că este nevoie de o nouă lege în domeniul educației, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României: „Este nevoie de o nouă viziune în domeniul educației, adaptată realităților și cerințelor actuale (…)

Este imperios necesar să construim cu adevărat „România competentă”, iar acest deziderat nu se poate atinge decât prin educație. Cred că a venit timpul să ne așezăm cu toții la aceeași masă și să găsim acele soluții care să ne permită să avem o legislație funcțională, transparentă și predictibilă în acest domeniu.”

Șeful Executivului a solicitat Ministerului Educației Naționale să continue colaborarea cu Administrația Prezidențială în ceea ce privește proiectul „România educată”, care va fundamenta viitoarele politici publice și orientările strategice.

Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României: „În domeniul educației, avem nevoie de o lege nouă, adaptabilă, concisă și cuprinzătoare pentru că reforma în domeniul educației trebuie să fie un proces continuu, adecvat unei societăți bazate pe cunoaștere, economie de piață, competiție a valorilor sau stat de drept.”

Totodată, Sorin Grindeanu a subliniat nevoia de stabilitate în domeniul educației, amintind că, în ultimii 27 de ani, legea educației a fost modificată punctual de 100 de ori, ceea ce nu a oferit un cadru oportun pentru performanță.

Sorin Grindeanu, Prim-ministrul României: „Ne dorim ca prin noua lege să consolidăm un sistem educațional de calitate, performant și eficient, pornind de la valorile naționale și luând în considerare contextul european în care ne aflăm.”

De asemenea, premierul a arătat că bugetul educației a crescut în acest an cu 15% față de 2016, salariile pentru personalul didactic și auxiliar din învățământul preuniversitar și universitar au fost majorate de la 1 ianuarie, în medie, cu 15%, studenții beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar și de burse mărite, de la 83 la 201 lei lunar.

Guvernul are în vedere și implementarea altor măsuri în domeniul educației, prevăzute în Programul de guvernare, precum înființarea Societății Antreprenoriale Studențești sau un program național de colaborare între studenți și agenți economici pentru rezolvarea unor probleme practice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii