Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti

Franța. CNIL a sancționat Cityscoot cu 125.000 euro


29 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 29 martie 2023, Autoritatea pentru Protecţia Datelor din Franţa (CNIL) a anunțat că a finalizat o investigație la Cityscoot, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 125.000 de euro.

În 2020, CNIL și-a concentrat investigațiile asupra mai multor domenii tematice prioritare legate de preocupările cotidiene ale francezilor, inclusiv geolocalizarea pentru serviciile locale. În acest context, CNIL a efectuat investigații cu privire la societatea CITYSCOOT, care închiriază scutere.

Principalele constatări:
– nerespectarea obligației de a asigura minimizarea datelor (articolul 5.1.c din RGPD);
– nerespectarea obligației de a asigura un cadru contractual pentru operațiunile de prelucrare efectuate de o persoană împuternicită de către operator (articolul 28.3 din GDPR);
– neinformarea utilizatorului și neobținerea consimțământului acestuia înainte de a scrie și de a citi informații pe dispozitivul său personal (articolul 82 din Legea franceză privind protecția datelor).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii