Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Informare CSM ref. prelucrarea datelor cu caracter personal


29 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 29 martie 2023, Consiliul Superior al Magistraturii a informat că prelucrează date cu caracter personal în scopul exercitării atribuţiilor prevăzute de lege pentru această instituţie, care vizează administrarea justiţiei şi gestionarea resurselor umane.

Datele cu caracter personal sunt destinate utilizării de către Consiliul Superior al Magistraturii. În situaţia personalului din sistemul justiţiei a cărui carieră este gestionată de Consiliul Superior al Magistraturii datele sunt comunicate, în condiţiile legii, după caz, instituţiilor publice cu atribuţii în ceea ce priveşte acest personal, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor publice şi altor entităţi cu care Consiliul colaborează în vederea îndeplinirii unei atribuţii legale, terţilor care formulează cereri întemeiate pe Legea nr. 544/2001, în măsura în care datele intră în categoria celor de interes public, precum şi persoanelor care accesează pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul informaţiilor/materialelor care se publică pe site-ul Consiliului în temeiul unei obligaţii legale.

Durata de stocare a datelor cu caracter personal diferă în funcţie de obiectul documentului în care sunt utilizate datele, documente pentru care Nomenclatorul arhivistic privind gruparea documentelor proprii în unităţi arhivistice, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 444/2006, prevede diferite termene de păstrare. Nomenclatorul poate fi accesat aici.

În ceea ce priveşte datele cu caracter personal referitoare la concursurile şi examenele organizate de Consiliu, ştergerea acestora de pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii se realizează după împlinirea termenului de un an de la validarea rezultatelor examenului/concursului.

Referitor la datele cu caracter personal incluse în declaraţiile de avere şi de interese gestionate de Consiliul Superior al Magistraturii, aceste declaraţii sunt şterse de pe pagina de internet a Consiliului la 3 ani de la eliberarea din funcţie a persoanelor vizate.

Ştergerea înregistrărilor care cuprind datele cu caracter personal obţinute prin intermediul sistemului de supraveghere video instalat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii se face după 30 de zile, cu excepţia cazurilor temeinic justificate, când această durată poate fi depăşită numai cu aprobarea secretarului general.

Conform Regulamentului nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE beneficiaţi de următoarele drepturi:
– dreptul de acces la propriile date cu caracter personal;
– dreptul la rectificare;
– dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);
– dreptul la restricţionarea prelucrării;
– dreptul la opoziţie;
– dreptul de a depune o plângere în faţa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;
– dreptul de retragere a consimţământului în orice moment, atunci când prelucrarea se bazează pe art. 6 alin. (1) lit. a) sau art. 9 alin. (2) lit. a) din Regulament, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia.

Dacă furnizarea datelor cu caracter personal reprezintă o obligaţie legală sau contractuală sau o obligaţie necesară pentru încheierea unui contract, refuzul furnizării acestor date către Consiliul Superior al Magistraturii atrage imposibilitatea soluţionării cererii adresate Consiliului, precum şi a încheierii sau executării contractului.

Date referitoare la responsabilul cu protecţia datelor desemnat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii: telefon – 021 311 69 26, interior 2075, email – dcp@csm1909.ro.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii