Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

A fost abrogată HG privind procedura aferentă programului „Corvetă multifuncțională”. UPDATE: PICCJ a solicitat Senatului corespondența MApN ref. obținerea aprobării prealabile a achizițiilor din program
12.06.2017 | JURIDICE.ro

Luni, 12 iunie 2017, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Biroului permanent al Senatului să îi pună la dispoziție corespondența Ministerului Apărării Naționale privind obținerea aprobării prealabile a achizițiilor în cadrul programului strategic „Corvetă multifuncțională”, potrivit unei adrese a PICCJ, citată de cotidianul.ro.

„În vederea soluționării dosarului penal cu numărul de mai sus, vă rugăm să ne transmiteți corespondența Ministerului Apărării Naționale, sub semnătura ministrului Apărării Mihnea Ioan Motoc, prin intermediul Secretariatului General al MApN, privind obținerea aprobării prealabile a achizițiilor în cadrul programului strategic de înzestrare ‘Corvetă multifuncțională.”

În urma adresei, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a făcut o serie de precizări, la finalul ședinței Biroului Permanent de luni, 12 iunie 2017, potrivit unui comunicat al Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu”Am primit această solicitare pentru a pune la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte scrisoarea trimisă de Ministerul Apărării în anul precedent, scrisoare sub semnătura ministrului Apărării de la acea dată, domnul Motoc, către Parlament, referitoare la programul de achiziții corvete multifuncționale  având în vedere că această scrisoare a fost adresată și Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a hotărât înaintarea ei către Biroul permanent reunit al celor două camere. Am discutat cu colegii mei, cărora le-am spus că, din punctul meu de vedere, nu ar fi necesară o dezbatere în Biroul permanent reunit. Putem să dăm fiecare dintre cele două camere curs acestei solicitări și mă voi consulta cu domnul Dragnea să vedem cum procedăm: dacă rămâne pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Birou permanent sau îi dăm curs fiecare cameră în parte.”

***

Joi, 16 martie 2017, Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care s-au demarat procedurile legale în vederea abrogării HG nr. 906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstanțelor și procedurii specifice aferente programului de înzestrare „Corvetă multifuncțională”, potrivit unui comunicat al Executivului.

Abrogarea HG nr. 906/2016 este motivată de neîndeplinirea condiției suspensive prevăzute în mod specific în cuprinsul prevederilor art. 2 din actul normativ în cauză.

În același timp, abrogarea actului normativ reprezintă o etapă legală necesară în vederea inițierii unei noi proceduri de achiziție, cu respectarea tuturor prevederilor legale în materie, și care să obțină aprobarea prealabilă a Parlamentului României.

Programul strategic de înzestrare „Corvetă multifuncțională” este o prioritate majoră a Ministerului Apărării Naționale, justificată de interese esențiale de securitate ale României, urmând ca procedura de achiziție să fie inițiată în cel mai scurt timp posibil, în baza opțiunilor identificate de specialiști din Forțele Navale și din structurile cu responsabilități în achizițiile de armament, în urma aprobării Parlamentului României.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.