Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Vizele Schengen vor fi eliberate în format digital


30 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 29 martie 2023, ambasadorii la UE ai statelor membre au convenit asupra mandatului de negociere al Consiliului pentru o propunere de digitalizare a procedurii în materie de vize, potrivit unui comunicat.

Propunerea introduce posibilitatea de a solicita o viză online și înlocuiește autocolantul de viză actual cu o viză digitală. Scopul său este de a eficientiza procedura de solicitare a vizelor și de a îmbunătăți securitatea spațiului Schengen.

Maria Malmer Stenergard, ministra suedeză a migrației: „O viză Schengen digitală va facilita depunerea cererilor de viză de către persoanele care călătoresc în scopuri legitime și, în același timp, va contribui la sporirea siguranței spațiului Schengen. Cererile online vor reduce numărul de deplasări la consulat pentru călători și vor facilita procesul pentru administrațiile naționale. În același timp, viza digitală va pune capăt riscului de falsificare și furt al autocolantului de viză.”

Noile norme propuse vor crea o platformă pentru cererile de viză.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii