Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Agenția UE privind Drogurile


30 martie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 28 martie 2023, președinția Consiliului și Parlamentul European au ajuns la un acord provizoriu asupra unei propuneri de regulament privind Agenția UE privind Drogurile, care va transforma actualul Observator European pentru Droguri și Toxicomanie într-o veritabilă agenție și îi va consolida rolul, potrivit unui comunicat.

Acordul provizoriu este supus aprobării Consiliului și a Parlamentului European, urmând ca apoi să facă obiectul procedurii de adoptare formală.

Gunnar Strömmer, ministrul suedez al justiției: „Piața drogurilor ilegale este o piață extrem de profitabilă, cu un impact profund asupra societăților noastre. Drogurile și dependența de droguri dăunează enorm sănătății persoanelor și societății în general. De asemenea, afectează securitatea, nu în ultimul rând din cauza criminalității organizate violente legate de droguri. O Agenție UE privind Drogurile mai puternică va fi un instrument important pentru a aborda aceste provocări, atât la nivelul UE, cât și la nivel mondial, și pentru a preîntâmpina riscurile viitoare.”

În temeiul noului regulament, agenția va fi în măsură să răspundă într-un mod mai eficient noilor provocări în materie de sănătate și securitate generate de drogurile ilegale. Agenția va fi, de asemenea, mai în măsură să sprijine statele membre și să contribuie la îmbunătățirea situației la nivel internațional.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri