Secţiuni » Articole
Articole
EssentialsOpiniiRNSJNote de studiuStudii

Ziua internațională a păcălelilor


1 aprilie 2023 | David IONIȚĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
David Ioniță

David Ioniță

2023: Ziua internațională a păcălelilor este marcată, anual, la data de 1 aprilie.

Nu există un consens cu privire la modul în care a început totul, dar o teorie populară este că, deși în zilele noastre, 1 ianuarie este momentul în care începem noul an, acesta nu a fost cazul înainte de 1592. In trecut s-a folosit un calendar numit calendarul Iulian, creat de Iulius Cezar în anul 45 î.Hr si care a văzut fiecare an nou început la data de 1 aprilie. Cert este că Ziua internațională a păcălelilor a devenit un obicei global cu prilejul căruia oamenii din intreaga lume să fie mai glumeți cu cei apropiați și să transmită stări de bine celor din jur. 

Motive și sfaturi pentru a sărbatori Ziua internațională a păcălelilor :

 1. O scuză bună pentru a ne prosti

Nu în fiecare zi poți juca feste celor din jur și să ai o scuză pentru a scăpa de repercusiuni din partea lor. Ziua internațională a Păcălelilor este o șansă pentru unii, sperăm că inofensivă, pentru a se distra și o oportunitate grozavă de a ne arăta latura creativă în timp ce imparțim cateva râsete în același timp.

 2. Ne oferă ceva de făcut în acea perioadă dintre iarnă și primăvară

Odată cu venirea primăverii , vremea se încălzește și toată acea vitamina D îți poate declanșa creativitatea la timp pentru Ziua internațională a păcălelilor. Găsiți o terasă cu niște prieteni și, în mod responsabil, complotează-ți obiectivele!

 3. Formează o echipă să participe la distracție

Mai multe minți sunt mai bune decât una! Adună o echipă la birou sau recrutează coechipieri de acasă si complotați împreună cele mai tari prank-uri. Farsele tale vor fi și mai creative alături de mai mulți oameni care lucrează împreună pentru același obiectiv. Doar amintiți-vă că acest lucru lasă mai mulți oameni să cunoască planurile voastre secrete și există riscul să vă dea in vileag!

David Ioniță
Student – Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii