Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Ziua internațională fără carne
20.03.2022 | Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022Ziua internațională fără carne este marcată, anual, la data de 20 martie.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021Ziua internațională fără carne este marcată, anual, la data de 20 martie.

Ziua internațională fără carne este sărbătorită în fiecare an, la data de 20 martie. Această sărbătoare a fost observată pentru prima dată în 1985 în Statele Unitate ale Americii, sub denumirea de Great American Meatout.

Great American Meatout a fost inițiată de Asociația americană pentru drepturile animalelor (FARM), care crește gradul de conștientizare a sănătății, a beneficiilor etice și de mediu ale vieții fără carne și a cruzimii față de animalele de fermă. Organizatorii mișcării încurajează oamenii să trăiască doar două zile fără carne. Acest lucru va salva 28 de animale și 190.000 de galoane de apă pe an. Eliminarea completă a produselor de origine animală din dieta unei singure persoane salvează anual 200 de animale, 1,3 milioane de galoane de apă și 53.000 de metri pătrați de păduri tropicale.

Există diferite motive pentru a participa la mișcare. În primul rând, oamenii care sunt îngrijorați de sănătatea lor, ar trebui să-și amintească că un consumul excesiv de carne poate avea efect negativ asupra sistemului cardiovascular. De asemenea, există oameni care sunt îngrijorați de faptul că peste 60 de miliarde de animale sunt ucise anual pentru a le fi utilizată carnea. În al doilea rând, o altă motivație de a participa la mișcare face referire la agricultură, care duce la dezvoltarea efectului de seră.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020Ziua internațională fără carne este marcată, anual, la data de 20 martie.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internatională fără carne este marcată, anual, la 20 martie.

Ziua internaţională fără carne este marcată printr-o serie de conferinţe, cursuri de gătit, degustări de produse alimentare vegetariene şi distribuirea de pliante menite să ajute la descoperirea că această metodă de hrănire poate fi una sănătoasă şi în egală măsură poate duce la salvarea multor animale de la sacrificare.

Filozoful și economistul englez Jeremy Benthan (1748–1832) a afirmat că „omul este singurul animal care poate să rămână prieten cu victimele pe care urmează să le mănânce până când le mănâncă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internatională fără carne este marcată, anual, la 20 martie.

Această zi reprezintă o conştientizare a stilului de viaţă fără carne, care îşi propune să încurajeze vegetarianismul şi să determine oamenii să descopere un alt mod de viaţă, cu repercusiuni benefice la nivelul sănătăţii. Este o zi în care este promovată o nutriţie fără carne, iar acţiunile organizate cu acest prilej urmăresc să-i îndrume pe cei dispuşi să treacă la o dietă bazată pe fructe, legume, cereale şi leguminoase.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională fără carne (World Vegetarian Day/ Meatout Day) este marcată, anual, la data de 20 martie.

Această zi are rolul de a sublinia beneficiile unei astfel de alimentații pentru sănătatea omului, pentru animale și pentru mediu.

Sediul materiei: Evenimentul a fost lansat în 1985 de Asociația americană pentru drepturile animalelor (FARM), care militează pentru o alimentație fără produse de origine animală, pentru conservarea planetei și îmbunătățirea sănătății populației.

Inițial, Meatout Day a fost celebrată doar pe continentul american, însă ulterior a devenit cea mai mare campanie de educare și informare a populației asupra produselor alimentare. Astfel, în prezent această zi este celebrat în peste 50 de țări, în Europa fiind puternic susținută de Franța.

Evenimentul este marcat printr-o serie de conferințe, cursuri de gătit, degustări de produse alimentare vegetariene și distribuirea de pliante menite să ajute la descoperirea că această metodă de hrănire poate fi una sănătoasă și în egală măsură poate duce la salvarea multor animale de la sacrificare.

Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Secţiuni: Articole, Content, Dreptul sanatatii, Legal Days | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO