Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret
20.03.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret este marcată, anual, la data de 20 martie.

Temă pentru 2019: „Du, astăzi, un copil la teatru.” (Take a child to the theatre, today)

Această zi urmăreşte educarea celor mici prin teatru, prin poveştile puse în scenă şi prin diversele personaje interpretate, oferind, totodată, prilejul unor întâlniri aparte între artişti şi public.

Pentru marcarea acestei zile, teatrele şi companiile teatrale din România organizează, în fiecare an, noi programe şi proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experienţe memorabile.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret este marcată, anual, la data de 20 martie.

Această zi reprezintă un apel pentru a recunoaşte dependenţa copiilor faţă de adulţii din jurul lor, ei trebuind să beneficieze de o expunere critică a artelor, în general, şi de a trăi teatru, în special.

Yvette Hardie, președinte ASSITEJ, a lăsat un mesaj referitor la această zi: „Luați astăzi copilul la teatru! Sau luați teatru la copil? Sunt ele la fel de valabile? În acest an, avem două scriitori de la Ziua Mondială – unul din SUA și unul din Siria – care reprezintă aceste două puncte de vedere vorbind de realități foarte diferite.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret (World Day of Theatre for Children and Young People) este marcată, anual, la data de 20 martie.

Evenimentul, celebrat pentru prima dată în 2001, la inițiativa Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), se desfășoară sub sloganul „Du, astăzi, un copil la teatru!” și urmărește educarea celor mici prin teatru, prin poveștile puse în scenă și prin diversele personaje interpretate.

Yvette Hardie, președinte ASSITEJ: „Copiii nu pot merge singuri la teatru. Ziua mondială a teatrului pentru copii și tineret celebrată în fiecare an, la 20 martie, reprezintă un apel pentru a recunoaște dependența copiilor față de adulții din jurul lor, ei trebuind să beneficieze de o expunere critică a artelor, în general, și de a trăi teatru, în special. Din acest motiv, noi spunem Să duci, azi, un copil la teatru!”

Începând cu acest an, ASSITEJ împreună cu International Theatre Institute (ITI) și Union Internationale de la Marionnette (UNIMA) celebrează Săptămâna Mondială a Artelor Interpretative, ce reunește Ziua mondială a teatrului pentru copii și tineret (20 martie), Ziua mondială a teatrului de păpuși (21 martie) și Ziua mondială a Teatrului (27 martie).

România este una dintre țările fondatoare ASSITEJ. Astfel, teatrele și companiile teatrale din țară organizează, în fiecare an, noi programe și proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experiențe memorabile.

Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate