Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret
20.03.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret este marcată, anual, la data de 20 martie.

Organizaţia Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret – ASSITEJ (Association Internationale du Théatre pour L´Enfence et la Jeunesse) încurajează centrele naţionale, membrii individuali, companiile, organizaţiile artistice, mediul universitar, învăţătorii, artiştii profesionişti şi alte persoane interesate de teatru să determine publicul tânăr să folosească data de 20 martie drept instrument pentru dreptul la teatru şi arte, în general, al copiilor şi tinerilor. În fiecare an, centrele şi reţelele ASSITEJ din întreaga lume oferă activităţi variate, de la conferinţe, spectacole, ateliere şi evenimente media speciale conectate la #takeachildtothetheatre.

Potrivit preşedintelui ASSITEJ, Yvette Hardie, „copiii au nevoie să se poată bucura de momentele petrecute în cadrul comunităţii. Ei au nevoie de spaţii în care să exploreze noi moduri de gândire, în care să simtă empatie faţă de cei care nu se deosebesc de ei înşişi. Ei au nevoie de experienţe concrete de comuniune în cadrul comunităţii pentru a le reaminti bucuria şi frumuseţea pe care lumea le are de oferit”.

Vizionarea spectacolelor de teatru reprezintă o metodă eficientă de a stimula încrederea şi stima de sine a copiilor, de a combate timiditatea şi tracul şi de a le pune la lucru creativitatea şi imaginaţia. Piesele puse în scenă nu fac decât să îmbogăţească din plin cunoştinţele generale ale copiilor. Ei pătrund în noi universuri, cunosc personaje istorice, opere clasice care trebuie ştiute de orice copil şi află o serie de lucruri interesante şi despre autorii lor.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret este marcată, anual, la data de 20 martie.

Temă pentru 2019: „Du, astăzi, un copil la teatru.” (Take a child to the theatre, today)

Această zi urmăreşte educarea celor mici prin teatru, prin poveştile puse în scenă şi prin diversele personaje interpretate, oferind, totodată, prilejul unor întâlniri aparte între artişti şi public.

Pentru marcarea acestei zile, teatrele şi companiile teatrale din România organizează, în fiecare an, noi programe şi proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experienţe memorabile.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret este marcată, anual, la data de 20 martie.

Această zi reprezintă un apel pentru a recunoaşte dependenţa copiilor faţă de adulţii din jurul lor, ei trebuind să beneficieze de o expunere critică a artelor, în general, şi de a trăi teatru, în special.

Yvette Hardie, președinte ASSITEJ, a lăsat un mesaj referitor la această zi: „Luați astăzi copilul la teatru! Sau luați teatru la copil? Sunt ele la fel de valabile? În acest an, avem două scriitori de la Ziua Mondială – unul din SUA și unul din Siria – care reprezintă aceste două puncte de vedere vorbind de realități foarte diferite.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională a teatrului pentru copii și tineret (World Day of Theatre for Children and Young People) este marcată, anual, la data de 20 martie.

Evenimentul, celebrat pentru prima dată în 2001, la inițiativa Asociației Internaționale a Teatrului pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), se desfășoară sub sloganul „Du, astăzi, un copil la teatru!” și urmărește educarea celor mici prin teatru, prin poveștile puse în scenă și prin diversele personaje interpretate.

Yvette Hardie, președinte ASSITEJ: „Copiii nu pot merge singuri la teatru. Ziua mondială a teatrului pentru copii și tineret celebrată în fiecare an, la 20 martie, reprezintă un apel pentru a recunoaște dependența copiilor față de adulții din jurul lor, ei trebuind să beneficieze de o expunere critică a artelor, în general, și de a trăi teatru, în special. Din acest motiv, noi spunem Să duci, azi, un copil la teatru!”

Începând cu acest an, ASSITEJ împreună cu International Theatre Institute (ITI) și Union Internationale de la Marionnette (UNIMA) celebrează Săptămâna Mondială a Artelor Interpretative, ce reunește Ziua mondială a teatrului pentru copii și tineret (20 martie), Ziua mondială a teatrului de păpuși (21 martie) și Ziua mondială a Teatrului (27 martie).

România este una dintre țările fondatoare ASSITEJ. Astfel, teatrele și companiile teatrale din țară organizează, în fiecare an, noi programe și proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experiențe memorabile.

Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.