Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

CCR pendinte: intedicția de înstrăinare a acțiunilor deținute de stat în cadrul diverselor companii – art. 1 din Legea nr. 173/2020


4 aprilie 2023 | Andrei Alexandru MARCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Business, CCR, Corporate, Drept comercial, Drept constituțional, Dreptul sanatatii, Energie, Fiscalitate, Fuziuni și achiziții, Infrastructură, Jurisprudență, Jurisprudență ÎCCJ, Jurisprudență ÎCCJ curentă, Piața de capital, SELECTED, Telecom, Transporturi, Universitaria
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

În data de 03.04.2023 s-a constituit un nou dosar (776D/2023) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 1 din Legea nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică (cauza Bucur Nicu).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care această dispoziție formează obiectul unui control de constituţionalitate.

Instanţa de trimitere este Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nici pe portalul Curții Constituționale și nici pe cel al instanței de trimitere nu sunt cuprinse mențiuni cu privire la dispozițiile din Constituție în raport de care se va efectua controlul de constituționalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 1
Se interzice, pentru o perioadă de 2 ani, înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţii de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută.

Andrei Alexandru Marcu
Avocat, Baroul Constanța

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică