Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Aniversarea a 30 de ani de existență a Fondului de coeziune


4 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 3 aprilie 2023, Comisia Europeană a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a Fondului de coeziune, potrivit unui comunicat.

În ultimii 30 de ani, Fondul de coeziune a investit aproximativ 179 miliarde EUR în coeziunea economică, socială și teritorială a UE.

Instituit prin Tratatul de la Maastricht ca o completare necesară a pieței unice în setul de instrumente al politicii de coeziune, Fondul de coeziune a primit misiunea de a sprijini investițiile în infrastructura de transport și în protecția climei și a mediului. Printre obiectivele sale principale se numără îmbunătățirea aprovizionării cu apă și a tratării deșeurilor, eficiența energetică, energia din surse regenerabile și infrastructura rutieră și feroviară.

Fondul se axează pe statele membre cu un venit național brut sub 90 % din media UE pentru a stimula convergența între economiile europene. Sprijinul din partea Fondului de coeziune, asemenea tuturor finanțărilor din cadrul politicii de coeziune, au contribuit la creșterea veniturilor naționale ale țărilor beneficiare. Irlanda și Spania au fost primele țări care au înregistrat o creștere a VNB peste pragul de eligibilitate de 90 % din media UE.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri