Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Lansarea unui nou proiect internațional de combatere a antisemitismului prin educație


4 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 3 aprilie 2023, Comisia Europeană a lansat un nou proiect cu o durată de doi ani pentru combaterea antisemitismului prin educație în Europa, potrivit unui comunicat.

Proiectul va fi finanțat prin programul Erasmus+ și va fi pus în aplicare de UNESCO în parteneriat cu Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR).

În urma lansării proiectului, UNESCO și partenerii săi vor colabora, în cadrul unor activități adaptate, cu autoritățile naționale din statele membre ale UE pentru a le ajuta să dezvolte dimensiunea educațională a planurilor lor naționale de combatere a antisemitismului. La momentul lansării, 11 state și-au confirmat în mod oficial participarea. Este vorba despre Austria, Belgia (Valonia-Bruxelles), Croația, Republica Cehă, Franța, Germania (Baden-Württemberg și Schleswig-Holstein), Grecia, Italia, România, Slovenia și Spania.

Se estimează că proiectul va produce mai multe rezultate, inclusiv evenimente naționale de formare cu prezență fizică pentru formatorii de cadre didactice, factorii de decizie și organizațiile societății civile, precum și webinare online tematice pentru formatorii de cadre didactice și educatori din toate statele membre ale UE. Scopul este de a sprijini profesorii și educatorii să combată teoriile conspirației și antisemitismul în sălile de clasă. Proiectul va contribui, de asemenea, la evaluarea programelor naționale de învățământ și a calității manualelor școlare în ceea ce privește antisemitismul în Europa, precum și a pregătirii actuale a cadrelor didactice înainte de a formula recomandări pentru factorii de decizie de la nivel național și regional.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri