« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

ASF celebrează educația financiară în cadrul Global Money Week 2017
21.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust
DPO Lives
Secţiuni: Banking, Content, Fiscalitate, Piața de capital | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,

Luni, 20 martie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că se alătură şi în acest an evenimentelor internaționale Global Money Week (GMW, 27 martie – 2 aprilie) prin intermediul unor acţiuni care au ca principal scop promovarea importanței educației financiare în rândul copiilor şi al tinerilor, potrivit unui comunicat al ASF.

ASF a iniţiat, în urmă cu doi ani, demersuri educaţionale pentru creșterea gradului de înțelegere a conceptelor, noțiunilor şi a mecanismelor financiare, cu scopul diminuării excluziunii financiare și a creșterii nivelului viitor de bunăstare economică. Astfel, în săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Autoritatea va organiza o serie de activităţi în domeniul educației financiare care completează programul început în anul 2015.

Săptămâna GMW 2017 începe cu clopoțelul de deschidere a şedinţei de tranzacţionare la BVB și continuă cu un maraton de ore de educație financiară în școli și licee, cu jocuri cu copii de grădiniță și cu mai multe sesiuni de interviuri inedite în care copiii vor adresa întrebările, iar profesioniştii din piaţa financiară vor oferi răspunsurile.

În premieră, pentru a reuni eforturile piețelor financiare nebancare depuse pentru creșterea nivelului de educație financiară în România, ASF va organiza „Gala Premiilor EduFin”. Prima ediție a acestui eveniment va avea loc la Iași, în data de 30 martie, orașul care găzduiește prima universitate din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Universității Al. I. Cuza și Institutului de Studii Financiare.

Programele dezvoltate de ASF în domeniul educaţiei financiare au vizat atât învăţământul gimnazial şi cel liceal, cât şi cel universitar. În 2016, lectorii și colaboratorii ASF au susţinut cursuri în 98 de şcoli din Bucureşti şi 17 judeţe pentru un număr de peste 14.700 de elevi. Totodată, în cadrul Laboratorului Academic – programul ASF destinat dezvoltării educaţiei financiare în învăţământul superior -, au fost susţinute prelegeri la care au participat peste 2.700 de studenţi din 5 centre universitare.

România a fost prezentă în 2016 pentru prima dată pe harta GMW a evenimentelor internaționale cu activități specifice pieţei financiare nebancare.

Global Money Week este un eveniment internaţional în cadrul căruia comunităţi întregi îşi unesc eforturile pentru a stimula o mai bună cunoaştere a mediului financiar, pentru înlăturarea politicilor financiare depăşite şi pentru a oferi tinerilor instrumentele şi inspiraţia necesare pentru a-şi modela propriul viitor. Anual această iniţiativă reuneşte organizaţii din peste 120 de ţări şi implică aproape 6 milioane de copii şi tineri. În acest an, activităţile GMW vor avea loc sub titlul Learn. Save. Earn.

:: Agenda evenimentelor organizate de ASF

Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.