BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a Sindromului Down
21.03.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

21 martie 2019: Ziua mondială a Sindromului Down este marcată, anual, la data de 21 martie. 

În 2019 Ziua Sindromului Down se concentrează pe: ”Nu lăsați pe nimeni în urmă: Toți oamenii care suferă de sindromul Down trebuie să aibă oportunități de a trăi o viață plină de viață, inclusă pe o bază deplină și egală cu ceilalți, în toate aspectele societății. Agenda 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă, un plan global de acțiune pentru oameni, planeta și prosperitatea, promite că „nimeni nu va fi lăsat în urmă”.

***

21 martie 2018: Ziua mondială a Sindromului Down este marcată, anual, la data de 21 martie. 

21 martie 2018 marchează a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down. Pentru WDSD 2018 Sindromul Down Internațional se concentrează pe: Modul în care persoanele care au sindromul Down pot și contribuie semnificativ în viața lor, fie în școli, locuri de muncă, în comunitate, în viața publică și politică, în cultură, în mass-media, în recreere, în timpul liber și în sport.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

21 martie 2017: Pe 21 martie, este marcată, anual, Ziua mondială a sindromului Down (World Down Syndrome Day), având ca scop conștientizarea problemelor cu care se confruntă cei care suferă de acest sindrom.

Potrivit ONU, incindența sindromului Down este între 1 din 1 000 până la 1 din 1 100 de nou-născuți vii la nivel mondial, provocând dizabilitate intelectuală și fizică, precum și problemele medicale asociate.

Astfel, Organizația internațională a persoanelor cu sindromul Down (Down Syndrome International) a decis în 2006 marcarea oficială a zilei dedicate sindromului Down, încurajând organizarea, în întreaga lume, de activități și de evenimente pentru a ajuta la creșterea gradului de cunoaștere a ceea ce înseamnă a avea sindrom Down, precum și a înțelegerii modul în care persoanele cu sindrom Down joacă un rol vital în viața comunităților din care fac parte.

În acest scop, Down Syndrome International a creat un site dedicat Zilei mondiale a sindromului Down, unde pot fi împărtășite experiențele și activitățile celor care lucrează cu persoanele cu sindrom Down.

Ulterior, la 19 decembrie 2011, prin Rezoluția 66/149, Adunarea Generală a ONU a declarat ziua de 21 martie ca fiind Ziua mondială a sindromului Down. ONU atrage atenția asupra importanța educației, a unei îngrijiri medicale corespunzătoare, precum și asupra necesității unui sprijin din partea comunității.

În 2017, evenimentul se desfășoară sub logo-ul „Vocea mea, comunitatea mea” și se concentrează pe manifestări care să permită persoanelor cu sindrom Down și celor care pledează pentru ei, să vorbească, iar vocile lor să fie auzite.

Ziua mondială a sindromului Down a fost marcată pentru prima dată în România, în 2012.

Web-site-urile oficiale ale campaniei: un.org/downsyndromeday și worlddownsyndromeday.org.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate