Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Iași, Bacău. Trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziții domiciliare. UPDATE: Reținere, control judiciar
23.03.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

22 martie 2017: DIICOT-Iași, Bacău. Trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Reținere, control judiciar.

Urmare a comunicatului din data de 21 martie 2017, se precizează că în urma percheziţiilor domiciliare efectuate pe raza municipiilor Iaşi, Bârlad și oraşul Podu Iloaiei au fost ridicate 1 kg. de produse cu efect psihoactiv atât vrac, cât și preparate în doze pentru comercializare, 500 gr. de cannabis, 7 cântare electronice, 3 pistoale cu gaz și aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile și diverse substanțe chimice folosite ca materii prime.

Procurorii DIICOT-Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 15 inculpaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, iar față de alţi 7 inculpaţi s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor efectuate pe raza municipiilor Piatra Neamț, Bacău şi Iaşi au fost ridicate aproximativ 300 g. de substanțe vegetale cu efect psihoactiv, 5 plante de cannabis și instalația pentru cultivarea acestora, 32 gr. de cannabis, o balanță electronică, 6 telefoane mobile, un hard-disk și 3.500 de lei.

Procurorii DIICOT-Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, iar față de o inculpată s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

*

DIICOT-Iași, Bacău. Trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziții domiciliare.

La data de 21 martie 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Serviciilor Teritoriale Iași şi Bacău au efectuat 32 de percheziţii domiciliare în municipiul Iaşi, Bârlad, oraşul Podu Iloaiei, județul Iași, precum şi 4 percheziţii domiciliare în municipiile Piatra Neamț şi Bacău, în cadrul unei acţiuni comune vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În perioada iulie 2016 – martie 2017, procurorii DIICOT-Iaşi au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat care a acţionat în această perioadă precum şi anterior acestei perioade, prin aprovizionarea şi comercializarea unor cantităţi deosebit de însemnate de produse cu efecte psihoactive (atât sub formă de produs vegetal, cât şi sub formă de substanţă pulverulentă), precum şi droguri de risc pe pieţele ilicite de pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui.

De asemenea, procurorii DIICOT-Bacău efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat care începând cu luna octombrie 2015 a comercializat droguri de risc și produse cu efecte psihoactive mai multor consumatori de pe raza municipiilor Bacău și Piatra Neamț.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că drogurile și substanțele psihoactive erau procurate de la un distribuitor din municipiul Iași, precum și prin cultivarea „indoor” a plantelor de cannabis de către dealerii locali.

La sediul DIICOT-Iaşi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 40 de persoane.

La sediul DIICOT-Bacău au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 6 persoane.

Acţiunile au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti