Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia consumatorilor
Protecţia consumatorilor

Nintendo repară gratuit controlerele afectate ale consolei de jocuri „Nintendo Switch”


5 aprilie 2023 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Marți, 4 aprilie 2023, Comisia Europeană a informat că a contactat Nintendo pentru a rezolva o problemă tehnică recurentă legată de controlerele care nu răspund comenzilor, potrivit unui comunicat.

În urma acestei acțiuni, Nintendo a fost de acord să le ofere tuturor consumatorilor dreptul la reparare în mod gratuit pentru controlerele afectate ale consolei de jocuri „Nintendo Switch”, în plus față de garanția legală.

Consumatorii care au utilizat consola Nintendo Switch au raportat autorităților CPC și asociațiilor de consumatori probleme legate de deteriorarea consolei și pierderea controlului asupra acesteia. Întrucât astfel controlerele au devenit inutilizabile, consumatorii care nu au putut să le repare cu ușurință sau gratuit au fost nevoiți să le înlocuiască, ceea ce a dus la deșeuri electronice inutile. Ca urmare a acțiunii întreprinse, Nintendo a acceptat să propună și să indice în mod clar faptul că controlerele Joy-Con defecte vor fi reparate gratuit de centrele de reparații ale Nintendo, indiferent dacă acest lucru a fost cauzat de un defect sau de uzură și chiar dacă a expirat garanția producătorului oferită de Nintendo.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică