Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Deciziei Băncii Centrale Europene privind nerespectarea cerințelor de raportare statistică
23.03.2017 | Elena ALBU


În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 77/1 din data de 22 martie 2017 a fost publicată Decizia (UE) 2017/468 a Băncii Centrale Europene din 26 ianuarie 2017 de modificare a Deciziei BCE/2010/10 privind nerespectarea cerințelor de raportare statistică (BCE/2017/5).

Procedura pentru colectarea informațiilor privind nerespectarea cerințelor de raportare și impunerea de sancțiuni prevăzută de Decizia BCE/2010/10 s-a dovedit a fi un instrument eficient în abordarea cazurilor de nerespectare a cerințelor de raportare statistică și, prin urmare, ar trebui extinsă la cazurile de nerespectare care pot apărea în baza Regulamentului (UE) nr. 1333/2014 al Băncii Centrale Europene (BCE/2014/48).

Ar trebui clarificată obligația agenților care raportează de a răspunde solicitărilor Băncii Centrale Europene sau ale băncilor centrale naționale cu privire la posibile cazuri de nerespectare a cerințelor acestora de raportare. Prin urmare, Decizia BCE/2010/10 ar trebui modificată în mod corespunzător.

Prezenta decizie intră în vigoare la 1 aprilie 2017. Se aplică începând cu perioada de referință 31 martie 2017 pentru cerințele de raportare zilnică, începând cu perioada de referință martie 2017 pentru cerințele de raportare lunară și anuală și începând cu trimestrul I 2017 pentru cerințele de raportare trimestrială.

Consilier juridic Elena Albu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate