Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Orientarea (UE) 2017/469 a Băncii Centrale Europene de modificare a Orientării BCE/2008/8 privind colectarea datelor referitoare la euro și funcționarea Sistemului de informații privind numerarul 2 (BCE/2017/7)
23.03.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 77/4 din data de 22 martie 2017 a fost publicată Orientarea (UE) 2017/469 a Băncii Centrale Europene din 7 februarie 2017 de modificare a Orientării BCE/2008/8 privind colectarea datelor referitoare la euro și funcționarea Sistemului de informații privind numerarul 2 (BCE/2017/7).

Pentru a îmbunătăți colectarea datelor referitoare la euro de către Banca Centrală Europeană (BCE), sprijinită de băncile centrale naționale, ar trebui introduse o serie de poziții de date noi privind bancnotele euro și monedele metalice euro în procedura de colectare a datelor din Sistemul de informații privind numerarul 2 (CIS 2). În special, în obligațiile de raportare CIS 2 ar trebui incluse date privind distrugerea bancnotelor și a monedelor metalice direct din stocurile relevante, defalcarea datelor privind stocurile de monede metalice în funcție de calitate, precum și date suplimentare privind schemele notes-held-to-order sau similare.

Raportarea zilnică a anumitor date referitoare la bancnotele și monedele metalice euro ar trebui să se reflecte prin integrarea acestor date în sistemul de raportare general.

Pentru a îmbunătăți calitatea datelor colectate, ar trebui introduse noi verificări de credibilitate pentru coerența datelor. De asemenea, pentru buna funcționare a CIS 2, ar trebui stabilite date de referință suplimentare, precum indicatori de referință pentru stocurile logistice de monede metalice de circulație și parametri de sistem pentru a ține cont de zilele bancare nelucrătoare.

Prezenta orientare produce efecte de la data notificării sale către băncile centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

Consilier juridic Elena Albu

 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti