« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

CCR pendinte: art. 60 alin. (1) lit. c) din Codul muncii (concediere salariată gravidă). UPDATE: decizia Curții Constituționale
12.05.2020 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

12.05.2020: În data de 14.01.2020, Curtea Constituțională a României a respins excepția de neconstituționalitate (decizia nr. 1/2020, Monitorul Oficial nr. 232 din data de 21.03.2020):

Respinge, ca neîntemeiată, excepția de neconstituționalitate ridicată de Societatea Cash Club S.R.L., cu sediul în București, în Dosarul nr.35762/3/2016 al Tribunalului București – Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale şi constată că dispozițiile art.60 alin.(1) lit.c) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Definitivă şi general obligatorie.
Decizia se comunică Tribunalului București – Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunțată în şedința din data de 14 ianuarie 2020.

***

23.03.2017: În data de 15.03.2017 s-a constituit un nou dosar (930D/2017) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 60 alin. (1) lit. (c) din Codul Muncii (cauza Petrov Mariana Claudia).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care art. 60 alin. (1) lit. (c) din Codul Muncii formează obiectul unui control de constituţionalitate.

Instanţa de trimitere este Tribunalul Bucureşti, care a hotărât să respingă cererea de suspendare a cauzei până la soluţionarea excepţiei drept neîntemeiată, precizându-se că refuzul de suspendare poate fi atacat cu apel odată cu fondul.

Nici pe portalul instanţei de trimitere, şi nici pe portalul Curţii Constituţionale nu se precizează în raport de ce dispoziţii din Constituţie se va realiza controlul de constituţionalitate.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 60 (extras)
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere

Andrei Alexandru Marcu (text și selecție)
Avocat – Baroul Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (coordonator)

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: CCR, Drept constitutional, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD