Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Ana Birchall: România va continua să susțină cu tărie necesitatea menținerii unor alocări substanțiale pentru politicile tradiționale ale UE, precum Politica de coeziune și Politica Agricolă Comună
23.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 22 martie 2017, a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, condusă de Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, potrivit unui comunicat al MAE.

În contextul acestei reuniuni, au fost supuse dezbaterii spre aprobare mandatele și elementele de poziții care permit participarea delegațiilor naționale ale României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE din perioada următoare, fiind subliniate aspectele cooperării țării noastre cu instituțiile europene.

În cadrul reuniunii au fost discutate evoluțiile recente din cadrul dosarelor de interes dezbătute în Parlamentul European, precum și elementele de interes pentru România aflate pe agenda Comisiei Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a prezentat participanților Memorandumul cu tema “Accelerarea procesului de pregătire a Președinției României la Consiliul UE în primul semestru al anului 2019” și planul de acțiune aferent acestuia, adoptate de către Guvernul României.

Legat de contextul internațional în care se va desfășura exercitarea Președinției Consiliului UE de către România, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a prezentat cele mai recente evoluții în dosarul Brexit, subliniind adoptarea, în aceeași ședință a Guvernului, a Memorandumului privind constituirea mecanismului interministerial pentru pregătirea mandatelor României și urmărirea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

O altă temă inclusă pe agenda reuniunii a vizat elementele de poziții ale României în perspectiva pregătirii negocierilor privind Cadrul financiar multi-anual post 2020. Cu prilejul acestor discuții, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat importanța demarării cât mai rapide a unui proces de analiză cuprinzătoare care să vizeze toate aspectele acestui dosar.

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: “După cum am putut constata și din negocierile privind revizuirea Cadrului Financiar Multianual actual, discuțiile în perspectivă cu privire la finanțarea politicii de coeziune în viitorul cadru vor fi extrem de complicate. România va continua să susțină cu tărie la nivel politic necesitatea menținerii unor alocări substanțiale pentru politicile tradiționale ale UE, precum Politica de coeziune și Politica Agricolă Comună.”

De asemenea, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a invitat instituțiile implicate să inițieze un demers de analiză internă în perspectiva discuțiilor pe acest subiect.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti