Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a meteorologiei
23.03.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

23 martie 2019: Ziua mondială a Meteorologiei este celebrată, anual, la data de 23 martie.

Tema pentru 2019 este: „Soarele, Pământul și vremea”.

Soarele oferă energia care stăpânește toată viața de pe Pământ. Acesta conduce vremea, curenții oceanici și ciclul hidrologic. Formează starea noastră de spirit și activitățile noastre zilnice. Este inspirația pentru muzică, fotografie și artă.

23 martie 2018: Ziua mondială a Meteorologiei este celebrată, anual, la data de 23 martie.

Populația mondială din ce în ce mai în creștere se confruntă cu o gamă largă de pericole, cum ar fi vânturile de furtuni tropicale, ploile abundente, undele de căldură, seceta și multe altele. Schimbările climatice pe termen lung intensifică intensitatea și frecvența evenimentelor climatice și climatice extreme și determină creșterea nivelului mării și acidificarea oceanelor. Urbanizarea și răspândirea megacitelor înseamnă că mai mulți dintre noi sunt expuși și vulnerabili. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim pregătiți pentru vreme, inteligenți din punct de vedere al climatului și din punct de vedere al apei.

Tema pentru 2018 este: „Weather-ready, climate-smart.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

23 martie 2017: Ziua Mondială a Meteorologiei (World Meteorological Day) este celebrată, în fiecare an, la 23 martie, începând din 1961.

Evenimentul marchează intrarea în vigoare, a Convenției ONU, din 23 martie 1950, care a transformat vechea Organizație Meteorologică Internațională într-o organizație interguvernamentală – Organizația Meteorologică Mondială (World Meteorological Organization – WMO), specializată pentru meteorologie (vreme și climă), hidrologie operațională și științe geofizice conexe, având la bază Organizația Internațională a Meteorologiei, fondată în 1873.

De Ziua mondială a meteorologiei, WMO propune în fiecare an spre dezbatere o temă de interes universal, pentru toate cele 191 state și teritorii membre.

Astfel, în 2017, pentru a sublinia importanța norilor privind vremea și apa, evenimentul se desfășoară sub sloganul „Înțelegând norii” (Understanding Clouds).

Potrivit WMO, norii se află în centrul observațiilor și previziunilor despre vreme, reprezentând una dintre incertitudinile cheie în studierea schimbărilor climatice și având, totodată, un rol critic în circuitul apei și distribuția globală a resurselor de apă.

Ziua mondială a meteorologiei marchează şi lansarea unei noi ediții a Atlasului Internaţional al Norilor (Cloud Atlas International). Atlasul cuprinde sute de imagini de nori, inclusiv câteva tipuri de nori nou clasificate precum şi alte fenomene meteorologice, cum ar fi curcubeul, halourile, grindina.

Acesta este singurul şi cel mai cuprinzător material de referinţă pentru identificarea norilor, fiind un instrument esențial pentru profesioniștii din meteorologie și cei care lucrează în domeniul aviației și transportului maritim.

Cloud Atlas International își are începuturile la sfârșitul secolului al 19-lea. A fost revizuit în mai multe rânduri, cel mai recent, în 1987, ca o carte pe suport de hârtie.

Progresele in domeniul științei, tehnologiei și fotografie au determinat WMO să-și asume sarcina ambițioasă și exhaustivă de a revizui și actualiza Atlasul. Astfel, în 2017, pentru prima dată, lucrarea a fost produsă într-un format digital și este accesibilă pe computere și alte dispozitive mobile.

Web-site-ul oficial al campaniei este aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate