Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. Seminar: „Prevenirea şi stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor”, 23 – 24 martie 2017
23.03.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 23 martie 2017, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a anunțat că, în perioada 23 – 24 martie 2017, organizează seminarul cu tema „Prevenirea şi stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor”, la care va participa întreg efectivul de elevi.

Având în vedere îndelungata tradiție de colaborare cu Asociația „Sf. Nicolae cel Milostiv” din Iaşi, şi în acest an juristul Lăcrămioara Boz, în calitate de expert în situații de urgență, susţine activități specifice acestui seminar.

Seminarul este structurat în două părți:
1. o prelegere interactivă susţinută la sala de festivităţi a Şcolii, având ca obiectiv prezentarea unui minim de cunoştinţe medicale necesare acordării primului ajutor de urgenţă,
2. participarea la sesiuni practice care vizează formarea deprinderilor și abilităţilor necesare cunoaşterii modului de acţiune în diferite situaţii de urgenţă la locul de muncă, fiind pus în aplicare un exerciţiu aplicativ privind stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor.

Astfel, elevii vor primi explicaţii teoretice şi vor participa la exerciţii practice referitoare la suportul vital de bază, efectuarea hemostazei, pansarea plăgilor, intervenţia în cazul arsurilor, manevrarea şi transportul persoanelor care au suferit fracturi de bazin sau de coloană, resuscitarea cardio-pulmonară, intervenţia în caz de sufocare, compresiunile toracice, ventilaţia artificială, acordarea primului ajutor in caz de luxaţii, entorse, imobilizarea cu atele, semnele de recunoaştere a unei crize epileptice, fixarea corpurilor străine care au penetrat organismul.

Activitatea se desfășoară în cadrul orelor de „Responsabilitate socială, statut şi deontologie profesională”. Cursul are, printre alte obiective specifice, cunoaşterea modului de acţiune a agenţilor din sistemul administraţiei penitenciare în diferite situaţii de urgenţă şi însuşirea de către aceştia a unui minim de cunoştinţe necesare acordării primului ajutor.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti