« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

CE. Proiect comun al CE și al Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate ref. noua strategie a UE pentru Siria
23.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Marți, 14 martie 2017, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, și Comisia Europeană au adoptat recent un proiect  prin care se propune o noua strategie a UE pentru Siria, potrivit unui comunicat al CE.

Proiectul definește modul în care Uniunea Europeană poate juca un rol mai important pentru găsirea unei soluții politice durabile în Siria în cadrul actual agreat de ONU. De asemenea, este examinat modul în care UE poate să sprijine în continuare cele peste 13 milioane de persoane care au nevoie de asistență în Siria, să contribuie la sporirea rezilienței și stabilității în țară, să sprijine reconstrucția ulterioară ajungerii la un acord și să contribuie la returnarea voluntară a refugiaților și a persoanelor strămutate în interiorul țării, într-un mod sigur și demn, după demararea unei tranziții politice credibile.

Comunicarea va fi prezentată de Înaltul reprezentant miniștrilor de externe ai UE, în cadrul Consiliului de Afaceri Externe din 3 aprilie. Ea va fi prezentată, de asemenea, Parlamentului European.

Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate: „Comunicarea comună consolidează nu doar implicarea noastră actuală și sprijinul pe care îl acordăm găsirii unei soluții politice, care reprezintă singurul mod în care se poate reinstaura pacea în Siria, ci și contribuțiile pe care Uniunea Europeană ar putea să le aibă într-un context ulterior ajungerii la un acord, în care poate începe reconstrucția. Iar Uniunea Europeană este gata să aibă o contribuție semnificativă, împreună cu Națiunile Unite și restul comunității internaționale. Sirienii își doresc pacea și merită această pace, tot așa cum își doresc și merită să aibă în fine posibilitatea de a contribui la conturarea viitorului țării lor. Le stăm alături pentru a sprijini viitorul Siriei”.

:: Comunicarea comună a CE și a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate

 
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD