« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

Sorin Grindeanu: Doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri de prosperitate și siguranță cetățenilor Republicii Moldova
24.03.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 23 martie 2017, Guvernele României și Republicii Moldova au avut la Piatra Neamț, a treia ședință comună în format restrâns, potrivit unui comunicat al Executivului.

În cadrul reuniunii, au fost evaluate proiectele aflate în implementare, dar s-au purtat discuții și despre noi inițiative comune în domeniile energiei, infrastructurii, culturii, dezvoltării regionale, educației, afacerilor interne.

Sorin Grindeanu, premierul României: „Acțiunea României va avea dublu rol: de stabilizare și consolidare a cadrelor democratice din Republica Moldova și de ancorare strategică a Republicii Moldova în Spațiul European.”

România are în vedere trecerea la o nouă etapă a relațiilor bilaterale, respectiv consolidarea prezenței investiționale românești în Republica Moldova, prin participarea la procesul de privatizare, cu respectarea tuturor procedurilor transparente, a punctat șeful Executivului român.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că Republica Moldova trebuie să accelereze procesele de reformă și de consolidare a progreselor democratice.

Sorin Grindeanu, premierul României: „România așteaptă consecvență și seriozitate. Doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri de prosperitate și siguranță cetățenilor Republicii Moldova, iar România este pregătită să susțină autoritățile de la Chișinău pe acest drum.”

Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, a afirmat că relațiile bilaterale sunt marcate de o cooperare excelentă, dinamică și diversă și a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul constant. Premierul Republicii Moldova a menționat asistența în domeniul educației și a subliniat că cele 96 de microbuze donate de România reprezintă o investiție necesară în contextul reformei educației și optimizării școlii.

De asemenea, premierul Filip a afirmat că acordarea împrumutului în valoarea de 150 de milioane de euro, din care au fost eliberate până acum două tranșe, a reprezentat un important sprijin acordat de România Republicii Moldova.

Pavel Filip a dat asigurări ca Republica Moldova rămâne angajată pe calea strategică a reformelor prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Pavel Filip, premierul Republicii Moldova: „Moldova priveşte în continuare spre Vest, ca proiect de ţară. Indiferent de poziţionările prezidenţiale de la Chişinău, în relaţia noastră cu România nu se va schimba nimic, la fel cum nu se va schimba nimic din opţiunea noastră europeană.”

Șeful Executivului Republicii Moldova a declarat că discuțiile bilaterale au vizat, de asemenea, creşterea cooperării în domeniul energetic, cultural, vamal și a precizat că va fi urgentată implementarea proiectelor energetice stabilite pentru Republica Moldova. În acest sens, Pavel Filip a reiterat faptul că securitatea energetică este foarte importantă și și-a exprimat încrederea că aceasta va fi asigurată cu sprijinul României, atât prin interconexiunea la sistemul european la gazele naturale, cât şi la energie electrică.

În ceea ce privește programul de privatizare al Republicii Moldova, premierul Pavel Filip a spus că proiectele noi și investiţiile din România sunt binevenite.

De asemenea, premierul Republicii Moldova a adăugat că a convenit cu premierul Sorin Grindeanu ca ședințele de guvern comune să continue și și-a exprimat disponibilitatea ca următoarea ședință comună să fie găzduită de Chișinău.

După reuniunea bilaterală, cei doi premieri și delegațiile oficiale au vizitat împreună Mânăstirea Agapia.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.