Varia
JURIDICE

Protocol de colaborare între Uniunea Avocaților din Moldova și Consiliul Superior al Magistraturii
24.03.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Uniunea Avocaților din Moldova și Consiliul Superior al Magistraturii au semnat un Protocol de colaborare instituțională, care vizează relația magistrat-avocat, cât și problemele care pot apărea în instanțele đe judecată, potrivit uam.md.

Potrivit documentului semnat, CSM va informa de fiecare dată conducerea UAM în privința sesizărilor primite de la magistrați, în ceea ce privește activitatea avocaților. La rândul său, UAM va informa conducerea CSM în privința abaterilor disciplinare ori încălcarea Codului de etică și conduită din partea magistraților.

Colaborarea dintre cele două instituții vizează respectarea independenței și inamovibilității judecătorilor, dar și a independenței și imparțialității avocaților. La fel, cooperarea se va face și pentru a asigura avocaților condiții de lucru în instanțele de judecată, dar și în privința aspectelor ce țin de accesului apărătorilor la materialele dosarelor din instanțele naționale.

Documentul a fost semnat pe un termen de trei ani.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti