BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ora Pământului
30.03.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

 
SMARTBILL
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 30 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Legătura noastră cu Pământul și natura este incontestabilă: câștigul planetei noastre este câștigul tuturor. Natura nu numai că ne oferă toate lucrurile de care trebuie să trăim – din aerul pe care-l respirăm până la apa pe care o bem, iar din adăpost avem nevoie de economia pe care ne bazăm – dar, de asemenea, ne face viața mai bună. Cu toate acestea, pierderile sale crescânde pun acest lucru în pericol.

Anul acesta oameni din întreaga lume se alătură pentru a opri luminile și pentru a vorbi de ce contează natura.

***

2018: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 24 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Pe măsură ce accelerarea schimbărilor climatice și pierderea drastică a biodiversității ne amenință planeta, Ora Pământului 2018-2020 se străduiește să declanșeze conversații care nu au mai avut-o înainte cu privire la pierderea naturii și nevoia urgentă de a o proteja.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ora Pământului (Earth Hour) este marcată în anul 2017 pe data de 25 martie, în intervalul orar 20.30-21.30.

Anual, ultima sâmbătă din luna martie este marcată de către oameni din întreaga lume, instituții publice, dar și companii private, prin stingerea luminilor timp de o oră. Astfel aceștia se alătură evenimentului Earth Hour, eveniment ce urmărește a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Sediul materiei: Evenimentul s-a desfășurat pentru prima oară în anul 2007 la Sydney, Australia, la acel moment înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii în peste 100 de țări a fost cea care a inițiat Mișcarea Earth Hour. World Wide Fund for Nature a fost înființată în 1961 și urmărește, la nivel global, să stopeze degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura.

De-a lungul anilor, organizatorii evenimentului au stins luminile pentru o oră în construcții emblematice, precum: turnurile gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malayezia); cel mai înalt turn din lume (829 m, 200 de etaje) construit în Dubai, Burj Khalifa; Sfinxul și Marile Piramide (Egipt); clădirile din jurul Pieței Roșii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala ”Vasili Blajenâi” și o parte din incinta Kremlinului, la Moscova; Turnul Eiffel, Primăria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf și Piața Concordiei din Paris; Turnul Belem și mănăstirea Jeronimos, în Lisabona; la Londra, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei etc.

În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, continuând tradiția stingerii luminilor în mod simbolic. Numeroase instituții publice și private din toată țara participă la evenimentul Ora Pământului. Astfel, în București, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Camera Deputaților, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria și sediul Primăriei Municipiului București se numără printre instituțiile și monumentele al căror iluminat festiv va fi întrerupt sâmbătă, 25 martie, în intervalul 20.30—21.30, de Ora Pământului.

Website-ul oficial al campaniei aici. În România aici,

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.