Secţiuni » Articole
ArticoleEssentialsRNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudiiOpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptuluiRevista revistelor juridice

Ora Pământului
26.03.2022 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Articole, Content, Dreptul mediului, Legal Days, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2022: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 26 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Tema 2022: Modelează-ți viitorul

***

Administrația Prezidențială a transmis următorul comunicat de presă:

Administrația Prezidențială marchează, și în acest an, Ora Pământului – Earth Hour prin stingerea luminilor la Palatul Cotroceni sâmbătă, 26 martie 2022, între orele 20:30 și 21:30.

În întreaga lume, milioane de cetățeni, organizații și instituții se alătură acestui eveniment de mediu major și sting luminile timp de o oră pentru a trage un semnal de alarmă asupra nevoii de a ne proteja planeta.

***

Camera Deputaților a transmis următorul comunicat de presă:

Iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt temporar, sâmbătă, 26 martie, între orele 20:30 şi 21:30, pentru a marca Ora Pământului, eveniment menit să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra necesităţii protejării factorilor de mediu, desfăşurat la nivel mondial şi ajuns la a 16-a ediţie.

În calitate de partener al evenimentului, Camera Deputaţilor sprijină, şi în acest an, cea mai mare acţiune voluntară de mediu, respectiv Earth Hour – Ora Pământului, organizată în România de World Wide Fund for Nature.

Instituţia participă la această campanie chiar de la prima ediţie în România, în anul 2007.
Astfel, Palatul Parlamentului s-a numărat printre cele mai proeminente clădiri din lume care au stins luminile, de-a lungul timpului, alături de construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul şi Piramidele din Giza.

Proiectul s-a bucurat de succes chiar şi în 2021, pe fondul crizei sanitare, când oameni dintr-un număr record de 192 de ţări şi teritorii s-au unit digital pentru a trage un semnal de alarmă asupra necesităţii de acţiune împotriva schimbărilor climatice.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 27 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Tema 2021: Anul care contează

2021 reprezintă o oportunitate de neuitat pentru schimbare. În 2021, liderii mondiali se vor reuni în cadrul conferințelor și forumurilor cheie globale pentru a stabili agenda de mediu pentru următorul deceniu și nu numai. Se vor lua decizii politice cruciale cu privire la acțiunea climatică, natura și dezvoltarea durabilă- decizii care vor afecta în mod direct soarta umanității și a planetei noastre pentru anii următori.

Cu sprijinul dvs., Earth Hour 2021 ar putea fi un moment de reflecție care pune natura în centrul conversațiilor internaționale. Împreună, putem vorbi și arăta liderilor mondiali și altor factori de decizie din întreaga lume că natura contează și trebuie luate măsuri urgente pentru a inversa pierderea naturii.

***

Ora Pământului (Earth Hour) este în prezent una dintre cele mai mari mișcări mondiale pentru protecția mediului și mobilizează milioane de oameni care, timp de o oră, sting luminile pentru a arăta angajamentul și sprijinul pentru Planeta noastră.

Administrația Prezidențială se alătură și în acest an acestui demers internațional, care va avea loc sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni. Ora Pământului își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la protejarea mediului înconjurător pentru a combate criza climatică și pentru a ne asigura propria sănătate și prosperitate.

Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 28 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, ce a luat naștere în 2007, la Sydney. De atunci și până azi, a adus împreună miliarde de oameni, online și offline, pentru un scop comun– acela de a proteja planeta, singura casă pentru noi și cei dragi.

Contextul actual nu ne permite să fim împreună, în cadrul unui eveniment în aer liber, ca în alți ani. Respectând recomandarea privind distanțarea socială, vom fi totuși din nou împreună, cel puțin o oră, de la 20:30, la 21:30. Cum? Online. De la prima ediție și până acum, Ora Pământului ne-a adus împreună, indiferent de limite geografice, de fus orar sau de temperatura de afară. În ciuda tuturor barierelor, am colaborat și, împreună, am reușit să schimbăm legi, ne-am schimbat obiceiurile, am învățat și am povestit și altora ce pot să facă, zi de zi, mai mult decât o oră, pentru Planetă.

Earth Hour înseamnă și o oră pentru noi, în care să ne aducem aminte că în momente dificile nu suntem singuri și că, deși suntem la distanță, putem să ne unim forțele și să obținem rezultate importante. Într-un singur glas, ne putem face vocea auzită online, pentru a obține angajamente clare de la liderii mondiali.

Așa că anul acesta, sâmbătă, 28 martie 2020, ne vedem online, pe pagina de Facebook WWF-România.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 30 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Legătura noastră cu Pământul și natura este incontestabilă: câștigul planetei noastre este câștigul tuturor. Natura nu numai că ne oferă toate lucrurile de care trebuie să trăim – din aerul pe care-l respirăm până la apa pe care o bem, iar din adăpost avem nevoie de economia pe care ne bazăm – dar, de asemenea, ne face viața mai bună. Cu toate acestea, pierderile sale crescânde pun acest lucru în pericol.

Anul acesta oameni din întreaga lume se alătură pentru a opri luminile și pentru a vorbi de ce contează natura.

***

2018: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 24 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Pe măsură ce accelerarea schimbărilor climatice și pierderea drastică a biodiversității ne amenință planeta, Ora Pământului 2018-2020 se străduiește să declanșeze conversații care nu au mai avut-o înainte cu privire la pierderea naturii și nevoia urgentă de a o proteja.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ora Pământului (Earth Hour) este marcată în anul 2017 pe data de 25 martie, în intervalul orar 20.30-21.30.

Anual, ultima sâmbătă din luna martie este marcată de către oameni din întreaga lume, instituții publice, dar și companii private, prin stingerea luminilor timp de o oră. Astfel aceștia se alătură evenimentului Earth Hour, eveniment ce urmărește a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Sediul materiei: Evenimentul s-a desfășurat pentru prima oară în anul 2007 la Sydney, Australia, la acel moment înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii în peste 100 de țări a fost cea care a inițiat Mișcarea Earth Hour. World Wide Fund for Nature a fost înființată în 1961 și urmărește, la nivel global, să stopeze degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura.

De-a lungul anilor, organizatorii evenimentului au stins luminile pentru o oră în construcții emblematice, precum: turnurile gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malayezia); cel mai înalt turn din lume (829 m, 200 de etaje) construit în Dubai, Burj Khalifa; Sfinxul și Marile Piramide (Egipt); clădirile din jurul Pieței Roșii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala ”Vasili Blajenâi” și o parte din incinta Kremlinului, la Moscova; Turnul Eiffel, Primăria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf și Piața Concordiei din Paris; Turnul Belem și mănăstirea Jeronimos, în Lisabona; la Londra, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei etc.

În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, continuând tradiția stingerii luminilor în mod simbolic. Numeroase instituții publice și private din toată țara participă la evenimentul Ora Pământului. Astfel, în București, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Camera Deputaților, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria și sediul Primăriei Municipiului București se numără printre instituțiile și monumentele al căror iluminat festiv va fi întrerupt sâmbătă, 25 martie, în intervalul 20.30—21.30, de Ora Pământului.

Website-ul oficial al campaniei aici. În România aici,

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti