Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Ora Pământului
28.03.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 28 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, ce a luat naștere în 2007, la Sydney. De atunci și până azi, a adus împreună miliarde de oameni, online și offline, pentru un scop comun– acela de a proteja planeta, singura casă pentru noi și cei dragi.

Contextul actual nu ne permite să fim împreună, în cadrul unui eveniment în aer liber, ca în alți ani. Respectând recomandarea privind distanțarea socială, vom fi totuși din nou împreună, cel puțin o oră, de la 20:30, la 21:30. Cum? Online. De la prima ediție și până acum, Ora Pământului ne-a adus împreună, indiferent de limite geografice, de fus orar sau de temperatura de afară. În ciuda tuturor barierelor, am colaborat și, împreună, am reușit să schimbăm legi, ne-am schimbat obiceiurile, am învățat și am povestit și altora ce pot să facă, zi de zi, mai mult decât o oră, pentru Planetă.

Earth Hour înseamnă și o oră pentru noi, în care să ne aducem aminte că în momente dificile nu suntem singuri și că, deși suntem la distanță, putem să ne unim forțele și să obținem rezultate importante. Într-un singur glas, ne putem face vocea auzită online, pentru a obține angajamente clare de la liderii mondiali.

Așa că anul acesta, sâmbătă, 28 martie 2020, ne vedem online, pe pagina de Facebook WWF-România.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 30 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Legătura noastră cu Pământul și natura este incontestabilă: câștigul planetei noastre este câștigul tuturor. Natura nu numai că ne oferă toate lucrurile de care trebuie să trăim – din aerul pe care-l respirăm până la apa pe care o bem, iar din adăpost avem nevoie de economia pe care ne bazăm – dar, de asemenea, ne face viața mai bună. Cu toate acestea, pierderile sale crescânde pun acest lucru în pericol.

Anul acesta oameni din întreaga lume se alătură pentru a opri luminile și pentru a vorbi de ce contează natura.

***

2018: Ora Pământului este marcată anul acesta la data de 24 martie, în intervalul orar 20:30-21:30.

Pe măsură ce accelerarea schimbărilor climatice și pierderea drastică a biodiversității ne amenință planeta, Ora Pământului 2018-2020 se străduiește să declanșeze conversații care nu au mai avut-o înainte cu privire la pierderea naturii și nevoia urgentă de a o proteja.

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ora Pământului (Earth Hour) este marcată în anul 2017 pe data de 25 martie, în intervalul orar 20.30-21.30.

Anual, ultima sâmbătă din luna martie este marcată de către oameni din întreaga lume, instituții publice, dar și companii private, prin stingerea luminilor timp de o oră. Astfel aceștia se alătură evenimentului Earth Hour, eveniment ce urmărește a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Sediul materiei: Evenimentul s-a desfășurat pentru prima oară în anul 2007 la Sydney, Australia, la acel moment înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. World Wide Fund for Nature (Fondul mondial pentru natură), care derulează proiecte pentru conservarea naturii în peste 100 de țări a fost cea care a inițiat Mișcarea Earth Hour. World Wide Fund for Nature a fost înființată în 1961 și urmărește, la nivel global, să stopeze degradarea mediului înconjurător și să construiască un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura.

De-a lungul anilor, organizatorii evenimentului au stins luminile pentru o oră în construcții emblematice, precum: turnurile gemene, Petronas Twin Towers, din Kuala Lumpur (Malayezia); cel mai înalt turn din lume (829 m, 200 de etaje) construit în Dubai, Burj Khalifa; Sfinxul și Marile Piramide (Egipt); clădirile din jurul Pieței Roșii, Muzeul Istoriei, magazinul GUM, catedrala ”Vasili Blajenâi” și o parte din incinta Kremlinului, la Moscova; Turnul Eiffel, Primăria, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf și Piața Concordiei din Paris; Turnul Belem și mănăstirea Jeronimos, în Lisabona; la Londra, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, Turnul Londrei etc.

În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, continuând tradiția stingerii luminilor în mod simbolic. Numeroase instituții publice și private din toată țara participă la evenimentul Ora Pământului. Astfel, în București, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Camera Deputaților, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria și sediul Primăriei Municipiului București se numără printre instituțiile și monumentele al căror iluminat festiv va fi întrerupt sâmbătă, 25 martie, în intervalul 20.30—21.30, de Ora Pământului.

Website-ul oficial al campaniei aici. În România aici,

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.