Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a solidarității cu angajații reținuți și cu cei dispăruți
25.03.2019 | Cristian JURA, Alina GAJA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a solidarității cu angajații reținuți și cu cei dispăruți este marcată, anual, la data de 25 martie.

Ziua internațională a solidarității cu angajații reținuți și cu cei dispăruți a dobândit o importanță și mai mare în ultimii ani, pe măsură ce se intensifică atacurile împotriva Națiunilor Unite. Este o zi pentru a mobiliza acțiunea, a cere justiția și de a întări hotărârea de a proteja personalul ONU și forțele de menținere a păcii, precum și persoanele din comunitatea non-guvernamentală și din presă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a solidarității cu angajații reținuți și cu cei dispăruți este marcată, anual, la data de 25 martie.

António Guterres, Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite: „În această Zi Internațională, să fim în solidaritate cu toți angajații reținuți și să ne angajăm să lucrăm împreună pentru a ne asigura că întreg personalul ONU are siguranța de care au nevoie pentru a ajuta cei mai vulnerabili din lume.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua internațională a solidarității cu angajații reținuți și cu cei dispăruți (International Day of Solidarity with Detained and Missing Staff Members) este marcată, anual, la data de 25 martie.

Aceasta are scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la riscul la care este supus personalul implicat în misiuni desfășurate în zone de conflict, dominate de violențe și instabilitate.

Sediul materiei: Evenimentul rememorează răpirea, la 25 martie 1985, a jurnalistului britanic Alec Collett, în timpul unei misiuni în Liban desfășurate de Agenția ONU de Ajutorare a Palestinienilor Refugiați din Orientul Apropiat. Timp de peste 24 de ani, soția și familia au sperat într-o minune, până când corpul său a fost descoperit și identificat, în 2009.

Alec Collett

Potrivit informațiilor ONU din 15 martie 2015, 33 de angajați și membri ai personalului asociat au fost reținuți de autorități naționale din 15 țări, unul dintre aceștia fiind încă dispărut iar doi contractanți aflându-se încă în captivitate.

Astfel, cum situația din zonele de conflict (Afganistan, Republica Centrafricană, Siria etc.) prezintă un risc crescut pentru personalul ONU implicat în misiuni, Uniunea Angajaților ONU și Comitetul de securitate și independență al Serviciului Civil Internațional aduc, prin marcarea acestei zile, un omagiu celor care au avut un destin similar și fac apel la justiție pentru a lua măsuri în ceea ce privește protejarea angajaților organizațiilor umanitare, din comunitatea neguvernamentală și din presă.

Website-ul oficial aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate