Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei


26 martie 2019 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAȘ, Daniela NICULCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

26 martie 2019: Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei este marcată, anual, la data de 26 martie.

Anul acesta vor fi manifestate multe evenimente în diverse țări de Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei.

26 martie 2018: Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei este marcată, anual, la data de 26 martie.

Cassidy Megan, fondator Purple Day: „Am vrut ca oamenii din întreaga lume să se unească și să-i învețe pe alții despre epilepsie.”

Cu ocazia “Zilei Mondiale a Epilepsiei” (Purple Day), Asociaţia Pacienţilor cu Epilepsie din România – ASPERO continuă, pentru al patrulea an consecutiv, seria de acţiuni de informare cu scopul de a sublinia necesitatea conştientizării impactului acestei afecţiuni asupra pacienţilor şi familiilor acestora.

Desfăşurată sub îndemnul “Deschide-ţi inima, fii alături de ei!”, campania din acest an face parte din demersurile de educare, sensibilizare şi constientizare socială cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele bolnave de epilepsie. Dorinţa permanentă de a fi alături de cei aflaţi în suferinţă, de a-i ajuta să treacă mai uşor peste problemele specifice acestei boli şi de a-i sprijini pentru a putea merge cu încredere mai departe constituie obiectivul prioritar al ASPERO.

Administrația Prezidențială marchează, pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui comunicat, Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei.

Totodată, Guvernul României a informat că, pentru a marca Ziua Internațională a Luptei împotriva Epilepsiei, va ilumina Palatul Victoria în violet, potrivit unui comunicat.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat: „ Sunt alături de pacienții care suferă de epilepsie și mă voi preocupa ca aceștia să aibă un acces mai bun la tratament.  Însă, trebuie să constientizăm faptul că avem lângă noi oameni care au nevoie de mai mult decât de tratamente. Pacienții  care se confruntă cu această afecțiune nu trebuie să mai fie stigmatizați și marginalizați.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, I Law You, studentă la Facultatea de Drept a Universității din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

26 martie 2017: Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, este marcată în fiecare an pe 26 martie. Cunoscut sub denumirea de Purple Day, evenimentul are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a bolii.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial, aproximativ 50 de milioane de persoane suferă de epilepsie, anual înregistrându-se circa 2.4 milioane de cazuri noi.

Astfel, în 2008, în Canada, Cassidy Megan (în vârstă de numai nouă ani, care se lupta cu această boală) împreună cu mama sa, Angela Cassidy Megan au inițiat Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, scopul fiind acela de a face oamenii care suferă de epilepsie să vorbească despre momentele critice trăite pentru a nu se simți singuri și pentru a-i ajuta și pe alți bolnavi să treacă mai ușor peste crizele cauzate de boală.

În 2009, Fundația „Anita Kaufmann” din New York și Asociația pentru Epilepsie din Nova Scoția, au răspuns la campania inițiată și și-au unit forțele pentru a lansa Purple Day pe plan internațional, inițiind parteneriate cu persoane fizice și organizații din întreaga lume pentru a promova cunoașterea acestei boli și pentru a înțelege efectele ei asupra vieții oamenilor marcați de epilepsie.

Prin urmare, pe 26 martie în fiecare an, oamenii din întreaga lume sunt invitați să poarte o parte din vestimentație de culoare violet, la evenimentele la care participă, pentru a confirma, astfel, susținerea conștientizării epilepsie.

În București, evenimentul este marcat din 2013, de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, prin organizarea flashmob-ului „Purple Salsa”.

În 2017,  Societatea Română Împotriva Epilepsiei, Fundația Română de Neurologie și Epileptologie, în colaborare cu Primăria Municipiului București, organizează un marș ciclistic, la care toți participanții vor purta culoarea mov.

Acesta se va desfășura între orele 9.00 și 13.00, pe următorul traseu: Ateneul Român — Calea Victoriei (Cercul Militar) — Piața Universității — Bdul Nicolae Bălcescu — Piața Romană — Piața Victoriei — Calea Victoriei — Ateneul Român.

De asemenea, și Administrația Prezidențială s-a alăturat campaniei internaționale, urmând ca, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această boală, duminică seara, începând cu ora 20.00, Palatul Victoria, clădirea Guvernului României, să fie iluminat în mov.

În România sunt aproximativ 200.000 de pacienți cu epilepsie, conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, dar medicii cred că numărul acestora ar fi mai mare, de până la 500.000.

Web-site-ul oficial al campaniei este: purpleday.org.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii