Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Cătălin Predoiu: Amendamentele Legii avocaturii protejează corupția

24.06.2015 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Miercuri, 24 iunie, 2015, Cătălin Predoiu a declarat că avocații PSD protejează corupția, schimbând legea avocaturii, potrivit ziuanews.ro.

Cătălin Predoiu:„Senatorul PSD Ioan Chelaru a depus două amendamente la un proiect pentru modificarea Legii pentru organizarea și funcționarea profesiei de avocat care vor fi votate azi în plenul Senatului. Dacă vor fi adoptate și de Camera Deputaților, atunci:

1. Parlamentarii avocați nu vor mai răspunde penal dacă nu denunță infracțiuni planificate, inclusiv de corupție, de care au cunoștință în exercitarea profesiei;

2. Procurorii nu vor mai avea voie să ridice, sechestreze sau confiște înscrisuri, calculatoare, telefoane etc care se află în posesia avocatului.

Cu alte cuvinte, domnii avocați de la PSD se asigură că au imunitate nu doar ca parlamentari, ci și ca avocați, și se asigură că dezincriminează de facto (îngreunează descoperirea) unor posibile fapte penale sub pretextul protecției profesiei de avocat. Prin aceste schimbări, avocatul nu mai este apărător, ci devine complice la comiterea de infracțiuni, protejat de imunitate.

Aceste modificări, conform specialiștilor consultați de mass-media, ar putea avea consecințe în cazurile Șova și Ponta prin nulitatea unor probe deja administrate. Senatul trebuie să respingă aceste amendamente, nu să le adopte sau să amâne votarea – care va duce la aprobare tacită.

Amendamentele domnului Chelaru nu sunt o întâmplare. Ele se adaugă unui șir de peste 20 de proiecte legislative depuse de parlamentari PSD prin care se încearcă modificare Codului penal și a Codului de procedură penală. Propunerile au ca obiectiv salvarea de la pedeapsa cu închisoarea a politicienilor suspectați, inculpați, judecați sau condamnați pentru fapte de corupție, și protecția averilor acestora de confiscare. Este singurul lucru pe care PSD îl face bine: să fure, să fugă de justiție, iar când justiția e aproape să facă dreptate, să schimbe legea.

De asemenea, prin asociere cu acest proiect legislativ, conducerea profesiei face pași periculoși împotriva independenței justiției.”

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate